AKILLI TAHTA ÖĞRENCİLERİ DONDURUYOR

Muğla'da, henüz İlçe Milli Eğitim Müdürünün atanmadığı Seydikemer ilçesinde, okuldaki sınıflarında soba ve klima olmayınca öğrenciler, battaniye, atkı, ve eldivenle derse giriyor.Sınıflara Akıllı Tahtaların bozulacağı...

AKILLI TAHTA ÖĞRENCİLERİ DONDURUYOR

Muğla'da, henüz İlçe Milli Eğitim Müdürünün atanmadığı Seydikemer ilçesinde, okuldaki sınıflarında soba ve klima olmayınca öğrenciler, battaniye, atkı, ve eldivenle derse giriyor.Sınıflara Akıllı Tahtaların bozulacağı endişesi ile soba kurdurulmadığı ileri sürülüyor.

Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencileri okulda soba ve klimaların olmaması nedeniyle derslerde battaniye, bere ve atkı takıyor. Seydikemer’in Menekşe Mahallesi’nde geçtiğimiz yıllarda var olan voltaj düşüklüğü sebebiyle okulun ısınmasında kullanılan klimaların çalışmaması öğrenci ve öğretmenlerin battaniyeli çözüm getirmelerine neden oluyor. Seydikemer Anadolu Lisesi öğrenci velileri, sorunlarını daha önce Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdiklerini ancak sorunların çözümlenmediğini ileri sürdüler. Okula 6 klima daha alınmasına rağmen bölgedeki trafo sorunu nedeniyle klimaların çalışmadığı sınıflara soba kurmak istendiğini ancak buna da FATİH projesi kapsamında yerleştirilen akıllı tahtaların yüksek ısıyla arızalanma endişesiyle sobanın da kurdurulmadığını söylediler.

Seydikemer’e henüz İlçe Milli Eğitim Müdürü atanmaması nedeniyle sorunların çözümünde zorlandıklarını belirten veliler, “Çocuklarımız evden okula giderken yanlarında battaniye götürmek zorunda kalıyor. Bu soğuk kış günlerinde üşümemek için Doğu Anadolu’da bile uygulanmayan ilkel görüntüler sergileniyor” dediler.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.