Akillerin Son Durağı Muğla oldu

Ege Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, Avni Özgürel başkanlığında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayında üniversite öğrencileri ve akademisyenler ile bir araya geldi. Akil İnsanlar, öğrenci ve akademisyenlerden çözüm...

Akillerin Son Durağı Muğla oldu

Ege Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, Avni Özgürel başkanlığında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayında üniversite öğrencileri ve akademisyenler ile bir araya geldi. Akil İnsanlar, öğrenci ve akademisyenlerden çözüm süreci ile ilgili görüş ve önerilerini aldı.

Muğla’daki toplantıya Arzuhan Yalçındağ ve Tarhan Erdem katılmazken, Avni Özgürel, Fuat Elman, Aysen Karakaya, Fadime Özkan, Fehmi Koru ve Baskın Oran katıldı. Üniversite kampusü içinde çok geniş güvenlik önlemi alınırken, yaklaşık 250 polis güvenlik için görevlendirildi. Akil İnsanlar, diğer illerin aksine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine gelişleri esnasında bir tepki ile karşılaşmadı. Çözüm süreci ile ilgili Türkiye’de sadece Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Senatosu'nun açık açık destek vermesi nedeniyle Ege Bölgesi Akil İnsanlar toplantısının son durağı Muğla oldu.

Toplantının açılışında konuşan Akil İnsanlar Ege Bölgesi heyeti başkanvekili Avni Özgürel, “Mevcut hükümet 11 yıldır iktidarda ise de, aslında son 5 yılda fiilen ülkeye muktedir oldu. Demokrasinin inşası noktasında 2023 hedefi ve şu ara sadece AK Parti tarafından sesli ifade ediliyor ama aslında mecliste bulunan üç büyük partinin programında Türkiye Cumhuriyet’inin kuruluşunun 100. Yılı hedefi mevcut. Cumhuriyetin 100. Yılına demokrasinin bütün eksiklerini gidermiş, modern, çağdaş bir şekilde kucaklama kararı var" dedi.

Türkiye’nin bu hedefine varması için önündeki en büyük engelin terör olduğunu anlatan Özgürel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şiddet olan bir yerde demokrasinin inşasını projelendirmek mümkün değil. Bu bakımdan bu girişimin, başlatılan sürecin bir anlamı ve önemi var. Bu süreç başladığından bu güne neticesini vermiş durumda. Sıkıntıların bu süreçte kısmen aşılmakta olduğu intibaı var. Süreç ilerledikçe bu konuda hepimizin muhtemelen zihninde kaygılar, endişeler vardır. Süreç ilerledikçe bu kaygılar yersiz olur, ya da bu kaygılar hakkında bir takım yeni düzenlemelerin yapılması ortaya çıkar. Biz Akiller diye adlandırılan heyetin bünyesinde Ege Bölgesinde 8 kişilik bir grubuz. Bugüne kadar Ege bölgesindeki bütün illeri dolaştık. Bütün il ve ilçelerinde değişik insanlar ve topluluklar ile birlikte olduk. İtirazlar var, protestolar var, kabuller var, katkılar var ve bunların hepsi mevcut. Elbette biz başlarken bize denildi ki, Ege çok sert ve olumsuzluklar var."

Türkiye’de barışı ve huzuru en fazla talep etmesi gereken bölge ve coğrafyanın Ege olduğunu anlatan Özgürel, şöyle konuştu: "Türkiye Cumhuriyetinin inşasına en fazla zemin oluşturmuş coğrafya bu topraklardır. O bakımdan Ege bölgesinin karşı çıkması düşünülemezdi. Gezdiğimiz 8 ilin ve ilçelerin tamamında basın her ne kadar protestolara ilgi gösteriyor olsa bile, bütün temaslarda görüştüğümüz her kademedeki insan, bunlara şehit aileleri de dahil, herkes Türkiye’de huzurun ve sükunetin gerçek hedeflere doğru yürümenin gayreti ve temennisi içinde. Biz bunu gördük.”

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğrenci Sarayı’nda akademisyen ve öğrenciler ile yapılan toplantıda görüş ve öneriler alınırken, öğleden sonraki toplantı turistik Akyaka beldesindeki sahil kenarında bulunan Yücelen Otel’de gerçekleştirildi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.