AKİF FİLMİ YATAĞANLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

MUSTAFA AKTAŞİstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılında vizyona giren ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Akif"  filmi Yatağanlı öğrencilerle buluştu.Rüya Park AVM sinema salonlarını dolduran Yatağan 23 Nisan...

AKİF FİLMİ YATAĞANLI ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

MUSTAFA AKTAŞ

İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılında vizyona giren ve Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan "Akif"  filmi Yatağanlı öğrencilerle buluştu.

Rüya Park AVM sinema salonlarını dolduran Yatağan 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu ve Yatağan Fatih Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı sinema etkinliğinde öğrenciler, Cumhurbaşkanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle çekilen ve Milli Mücadele tarihine ışık tutan "Akif" filmini izleme imkânı buldular. Muğla Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından planlanan etkinlikte öğrenciler “Akif” filmini büyük bir heyecanla izlediler. İki ayrı salonda 160 öğrencinin izlediği filmi hafta boyunca Yatağan İlçesi okullarından 500 öğrenci izleme fırsatı bulacaklar.

Yatağan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Alemdar, “İstiklal Marşımızın 100. Yılında vizyona giren Akif filmi ile öğrencilerimiz İstiklal Marşı’mızın şairi, büyük dava adamı Mehmet Akif Ersoy’u yakından tanıma fırsatı buldular. Çocuklarımızın ve gençlerimizin buradan çıkaracağı derslerle kendi hayatlarına yön vererek geleceği aydınlatmalarına katkıda bulunmayı çok önemsiyoruz. ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak!’ diye başlayan dizeleriyle milli mücadelenin en zor günlerinde vatanı için savaş veren bir millete umut ve cesaret veren; Türk Milletinin bağımsızlık ruhunu tüm dünyaya haykıran” İstiklal Marşı’mızın büyük şairi Mehmet Akif Ersoy’u bu vesile ile bir kez daha sonsuz bir minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Yavuz Bingöl, Murat Han, Fikret Kuşkan, Mine Çayıroğlu ve Nazım Körmükçü gibi usta oyuncuların rol aldığı ve senaryosu Mehmet Akif Ersoy'un ailesinin verdiği muvafakatname ve Sebilürreşad Dergisinin katkısıyla oluşturulan Sadullah Şentürk'ün yönettiği filmde, İstanbul'un işgalinden İstiklal Marşı'nın kabul edildiği tarihe kadar olan dönem, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatı ve İstiklal Marşı'nı yazma süreci anlatılıyor.

Bu haber toplam 99 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.