Akaryakıt istasyonları denetlendi

Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Muğla il genelinde faaliyet gösteren 221 akaryakıt istasyonu ve 168 LPG oto gaz istasyonu 12 il ve genel müdürlükten gelen toplam 44 personel ve denetim elemanı tarafından...

Akaryakıt istasyonları denetlendi

Muğla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Muğla il genelinde faaliyet gösteren 221 akaryakıt istasyonu ve 168 LPG oto gaz istasyonu 12 il ve genel müdürlükten gelen toplam 44 personel ve denetim elemanı tarafından çapraz denetime tabi tutuldu.

25-29 Mart 2013 tarihleri arasında Muğla, Aydın, İzmir, Manisa, Denizli, Antalya, Balıkesir, Afyonkarahisar, Eskişehir, Burdur, Isparta ve Bursa il müdürlüklerinden 36 personel, Genel Müdürlüğümüzden 6 personel Muğla İl Jandarma Komutanlığından 1 ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğünden 1 personel olmak üzere toplam 44 personel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinatörlüğünde çapraz denetim yaptı.

Denetim sonucunda, 221 adet lisanslı akaryakıt istasyonu ile 168 adet lisanslı LPG oto gaz istasyonunun tamamı denetlenirken, denetlenen istasyonlardan 8 adet akaryakıt istasyonu ile 5 adet LPG oto gaz istasyonunun faaliyette olmadığı tespit edildi. Yapılan lisans kontrolünde faal olan 213 adet Akaryakıt ve 163 adet LPG oto gaz istasyonunun tümünün lisanslı olduğu tespit edildi. Faal olan 213 adet akaryakıt istasyonunda satışa sunulan akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, benzin ve motorin ürünlerinde ulusal marker denetimlerinde 563 adet marker ölçümünün tamamı geçerli çıktı. LPG istasyonlarında LPG tüplerine otogaz dolumu yapılıp yapılmadığı ve doluma yarayan aparat bulundurulup bulundurulmadığı konusunda 163 adet LPG oto gaz istasyonunda yapılan denetimlerde LPG tüplerine dolum yapmaya yarayan aparata rastlanılmadı. Muğla genelinde faaliyette bulunan istasyonlarda 3 bn 956 adet akaryakıt sayacı ve 427 adet LPG sayacı olmak üzere toplam 4 bin 383 adet sayacın damga süresinin kontrolleri yapılırken, 1 adet LPG sayacının damga süresinin dolduğu tespit edilerek sayaç mühürlendi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.