Akaryakıt fiyatlarına bisikletli protesto

Marmaris'te akaryakıttaki fiyat artışlarını protesto etmek ve bisiklet kullanımını özendirmek isteyen bir grup ilçe merkezinde bisikletlerle tur attı.Bisiklet Topluluğu Marmaris Forumu üyeleri, akaryakıttaki fiyat artışlarını...

Akaryakıt fiyatlarına bisikletli protesto

Marmaris'te akaryakıttaki fiyat artışlarını protesto etmek ve bisiklet kullanımını özendirmek isteyen bir grup ilçe merkezinde bisikletlerle tur attı.

Bisiklet Topluluğu Marmaris Forumu üyeleri, akaryakıttaki fiyat artışlarını protesto etmek ve bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla pedal çevirdi. Marmaris Bisiklet Topluluğu'na üye bisiklet tutkunları Atatürk Caddesi'nde bulunan Atatürk Anıtı'nda akaryakıtta fiyat artışların protesto etmek ve bisiklet kullanmayı özendirmek için bir araya geldi. Yaşları 8 ile 40 arasında yaklaşık 100 bisikletçi gidonlarına 'Benzine diren', 'Dayan bisiklet', 'Diren bisiklet' yazılı dövizler astı. Bir saat Atatürk Anıtı önünde 'Benzine diren' yazılı el ilanlarını dağıtan bisikletçiler, daha sonra şehir turu attı.

Bisiklet Topluluğu Sözcüsü Tolga Gök, gazetecilere yaptığı açıklamada, Marmaris'teki trafik yoğunluğunun büyük şehirlerle denk hale geldiğini söyledi. Marmarislilerin hem iklimsel hem de coğrafi olarak Türkiye'nin bisiklet kullanımına en elverişli yerlerinden birinde yaşadığına işaret eden Gök, "İçmeler'den Beldibi'ne kadar şehir içindeki tüm ulaşımımızı 12 ay bisikletle yapabilecek temel imkanlara sahibiz. Dünyanın en pahalı ve litresi 5 liradan satılan benzini umursamadan tükettiğimiz halde, 1 liralık otopark ücretine itiraz eden Marmarislilerin artık bisiklete yönelmeleri gerekiyor. Bu gereklilik şehir trafiğinin, katlanılamayacak seviyedeki motorlu taşıt gürültüsünün, fiziksel ve ruhsal sağlığın en basit çözüm anahtarı" dedi.

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.