AK Parti’den Kadın Hakları Günü Açıklaması

Ak Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78'inci yıldönümünü kutladığını söyledi.İl Kadın Kolları Başkanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin,...

AK Parti’den Kadın Hakları Günü Açıklaması

Ak Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78'inci yıldönümünü kutladığını söyledi.

İl Kadın Kolları Başkanı Çavuşoğlu, Türkiye'nin, dünyada kadına bu hakkı veren ilk devletlerin başında geldiğini belirterek, "Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verildiği 1934 yılında; Avrupa, Amerika ve Asya'daki birçok ülkede kadınların bu haktan mahrum oldukları unutulmamalıdır. Kadınlar seçilme hakkına Fransa'da 1944, İtalya'da 1945, Yunanistan'da 1952 ve İsviçre'de ise 1971 yılında kavuşabilmişlerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk'ün, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdiği 1934 yılından günümüze kadar, kadınlarımız; eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam edeceklerdir" dedi.

AK Parti'nin iktidara geldiği günden itibaren, kadınlara yönelik pek çok ilke imza attığını ve pek çok yeni düzenlemeler gerçekleştirdiğini ifade eden Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu, "Şimdiye kadar yapılanları yeterli görmüyor, daha iyisini daha güzelini yapmak için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Büyük Önder Atatürk'ün söylediği gibi; ‘Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkan, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.' Bu itibarla, bütün çaba ve gayretimiz kadınıyla-erkeğiyle ele ele vererek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak, her alanda güçlü, insan hak ve özgürlüklerinin alabildiğince yaşandığı bir Türkiye'dir. Bu vesileyle şunu da ifade edeyim ki; 'Cennet annelerin ayakları altındadır' buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olarak, kadınlara yönelik şiddete, ayrımcılığa ve her türlü istismara karşı olduğumuzu bir kez daha belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle, şiddetin, ayrımcılığın, dışlamanın ve cinsel istismarın olmadığı bir dünya dileklerimle tüm kadınlarımızın bu anlamlı gününü en kalbi duygularımla kutluyor; sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.