AK Parti Çanakkale Şehitlerini Etkinliklerle Anacak

AK Parti Muğla İl Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde düzenleyeceği bir dizi etkinlikle şehitleri anacak. Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümünü nedeniyle il teşkilatı...

AK Parti Çanakkale Şehitlerini Etkinliklerle Anacak

AK Parti Muğla İl Başkanlığı 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde düzenleyeceği bir dizi etkinlikle şehitleri anacak. Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98. Yıldönümünü nedeniyle il teşkilatı olarak Muğla Merkez ve tüm ilçelerde mevlidi şerif okutulacağını ve lokma döktürüleceğini ifade eden AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, ‘Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür’ diye konuştu.

Kurtuluş savaşına ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olan Çanakkale Zaferi’nin, tarihte eşine az rastlanan en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu belirten AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, ‘Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen, vatanını canı pahasına nasıl savunduğunu göstermesi bakımından da insanlık tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Vatan topraklarının dört bir yanından gelerek, Çanakkale'de, işgal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar; bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya en gür sesle ilan etmiştir. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür’ dedi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Gününde il merkezinde gündüz Kurşunlu Camii yanında lokma döktürüleceğini, yine aynı camide akşam namazı sonrasında mevlidi şerif okutulacağını ifade eden İl Başkanı Öztürk, ‘Bu özel günde il merkezi ve tüm ilçelerde şehitlerimizi düzenleyeceğimiz etkinliklerle saygı ile anacağız. Ayrıca 19 Mart Salı akşamı da Muğla’da Mustafa Papuççuoğlu Salonunda Muğla Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz Hocamız tarafından 100. Yıla Giderken Çanakkale Zaferi konulu bir konferans gerçekleştireceğiz. Vatandaşlarımızı etkinliklerimize bekliyoruz’ diye konuştu.

AK Parti Muğla İl Başkanı Öztürk, ‘Tarihin zorlu sınavlarından geçerek bugünlere ulaşan bir millet olarak, yokluklar içindeyken bile 'Çanakkale geçilmez' dedirten sağlam bir inancın, sarsılmaz bir ruhun mirasçılarıyız. İşte bu ruh, bu inanç, dün olduğu gibi bugün de aydınlık geleceğimizin en güçlü teminatıdır. Bir yandan Cumhuriyetimizi geleceğe, dünya Milletleri arasında hak ettiği yere taşımak için mücadele verirken, diğer yandan bizi millet yapan yüksek değerlerimizi daima canlı tutmaya, yüceltmeye devam edeceğiz. Bu inançla, Çanakkale Zaferi'nin 97.yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı rahmetle, şükranla anıyorum’ dedi.

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.