AİLE HEKİMLERİNDEN ‘ACİLDE NÖBET’E TEPKİ

Muğla Aile Hekimleri Derneği, aile hekimliği uygulamasında belirlenen politikaların dışına çıkıldığını belirterek, ‘Acilde Nöbet’ uygulamasına tepki gösterdiler.Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programının...

AİLE HEKİMLERİNDEN ‘ACİLDE NÖBET’E TEPKİ

Muğla Aile Hekimleri Derneği, aile hekimliği uygulamasında belirlenen politikaların dışına çıkıldığını belirterek, ‘Acilde Nöbet’ uygulamasına tepki gösterdiler.Sağlık Bakanlığı’nın Sağlıkta Dönüşüm Programının Aile Hekimliği ayağında uygulamaya konulmak istenen ve aile hekimlerinin ‘Acilde Nöbet’ tutturulmak istenmesine Muğla Aile Hekimleri Derneği tepki gösterdi.

Muğla Aile Hekimleri Derneği adına açıklama yapan Dr. Ahmet İpek, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun sağlıkta dönüşüm programının bir ayağı olan Aile Hekimliği uygulamasında belirlenen politikaların dışına çıkmaya başladığını üzüntü ile izlediklerini söyledi. İpek, “Nöbetsiz doktorluk olmaz denilmesi, nöbetlerin eğitim yeri gibi gösterilmesi dünyanın hiçbir yerinde olmayan bir uygulama ile aile hekimlerine acilde nöbet tutturulmak istenmesi aile hekimliğini bitirecek bir hamledir. Aile hekimlerini yetersiz ve basiretsiz gösterecek açıklamalar ile bir meslek grubunun onuru çiğnenmektedir. Kimse bizim memleketimize ve insanımıza hizmet duygumuzu sınamaya kalkmasın. Kimse bizler olmadan bu hizmetin sürdürüleceğini aklının ucuna getirmesin. Kimse bizi Yunanistan’dan hekim getirmekle korkutabileceğini düşünmesin. Yarın polis arkadaşlarımız sesini yükselttiğinde Yunanistan’dan polis mi getireceksiniz? Öğretmenler sesini yükselttiğinde öğretmen mi getireceksiniz? Sorunların çözümü, birilerinin yerine birilerini mi getirmektir? Biz aile hekimleri her zaman hastaların yanında olacağız, zamanımız ve gücümüz yettiğince Sağlık Bakanlığı izin verdiği müddetçe, insanlarımız için aile hekimliği yapmaya devam edeceğiz. Adı sözde eğitim olan, Türkiye Cumhuriyeti’nin doktor diplomasına sahip hekimlerine Tıp Fakültesi’nde verilen eğitimlerin tekrar verileceğini iddia eden açıklamaları kabul etmiyoruz, hiçbir kurum ve kuruluşun acillerinde nöbetçi hekim olarak çalışmayacağız” dedi.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.