Ahilik Haftası başladı

Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, Esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.Bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları...

Ahilik Haftası başladı

Türk kültürünün en önemli unsurlarından birisi olan, Esnaflar arasında birlik ve beraberliğin yanı sıra, dayanışmayı ön plana alan Ahilik Haftası kutlamaları başladı.

Bu yıl 7’incisi düzenlenen Ahilik Haftası kutlamaları başladı. Hafta nedeniyle Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, İl Ticaret Müdürü Mehmet Demirtaş, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Azim Çetin Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban’ı ziyaret etti.

Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Ahilik Anadolu’yu Anadolu, bu ülkeyi yurt yapan en önemli unsurlardan birisi olduğunu belirterek, “Ahilik geleneği sayesinde esnaflarımız kendi içlerinde iş disiplinini öyle bir yerleştirmişler ki bu gelenek yüzyıllar boyu sürmüş. Esnaf ahlakını pekiştiren ve üretimde disiplini sağlayan bu geleneği yaşatmamız lazım” dedi.

Ahiliğin kendi içinde önemli unsurlar barındırdığını ifade eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Başkanı Bülent Karakuş, “Biz sembolik olarak Ahilik haftasını kutluyoruz ki esnafımızda farkındalık oluşturabilelim. Çeşitli etkinliklerle Ahilik haftasında esnafımıza ahiliğin ne olduğunu anlatmaya çalışıyoruz” dedi.

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.