Afrikalı öğrenciler gönülleri fethetti

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali etkinliklerine katılan Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi’nin Afrikalı öğrencileri yerel kıyafetleri ile söyledikleri şarkılar ve yaptıkları danslarla büyük alkış ve ilgi topladı.Ortaca...

Afrikalı öğrenciler gönülleri fethetti

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali etkinliklerine katılan Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi’nin Afrikalı öğrencileri yerel kıyafetleri ile söyledikleri şarkılar ve yaptıkları danslarla büyük alkış ve ilgi topladı.

Ortaca Tarım, Çevre ve Turizm Festivali'nde sahne alan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde eğitim gören Afrika kökenli öğrenciler yerel kıyafetleriyle dans etti. Öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Ardından öğrenciler festival alanındaki Anadolu Afrikalılar Derneği'nin fotoğraf sergisini ziyaret etti.

Muğla'ya ilk geldiğinde böyle bir ortamla karşılaşacağını hiç düşünmediğini anlatan Ganalı Mohammed İssa; "Festivalde kendimizi tanıttık ve dans ettik. Çok mutlu oldum. Her zaman bu gibi etkinliklere gelebilirim. Vakit kısıtlı olduğu için çok fazla gösteri yapamadık Umarım başka zaman daha güzel gösteriler yaparız" diye konuştu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde bilgisayar mühendisliği okuyan Orta Afrikalı Abraham Brice ise Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğunu Muğla'da eğitim almaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek okulu öğretim üyesi Afrika kökenli Rasheedah Mullings Kültürlerini paylaştıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek; "Zaten hepimiz akrabayız ve beraber olmak çok güzel. Öğrencilerimizi buradaki Afrika kökenli Afro Türklerle tanıştırmak istiyoruz. İnşallah ileride birçok çalışmalarımız olacak" dedi.

Anadolu Afrikalılar Derneği Başkanı Ali Karakuş, “Muğla’da yaptığımız çalışmalarla Afrika’nın birçok ülkesinden eğitim amaçlı gelen öğrencilerle buluştuk. Elde ettiğimiz bilgileri yeni kuşaklarla da paylaşarak kültürümüzü yaşatacağız” dedi.

Vatandaşlar Festival alanında dolaşan Afrikalı öğrenciler ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.