Afet Eğitimleri sürüyor

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kamu personeli ve vatandaşların afetlere karşı bilinçlenmesine yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerleri sürüyor.Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yürütülen...

Afet Eğitimleri sürüyor

Muğla İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri tarafından kamu personeli ve vatandaşların afetlere karşı bilinçlenmesine yönelik olarak düzenlenen eğitim seminerleri sürüyor.

Muğla Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce yürütülen eğitim çalışmaları devam etmektedir. Eğitimlerde, afet zararlarının azaltılması, birey, kurum ve kuruluş düzeyinde afetlere hazırlık kapasitesinin artırılması ve olası bir afet ve acil durum karşısında kendi kendine yeterlilik becerisinin desteklenmesi amaçlanıyor. Ayrıca, bireyin afetlere karşı duyarlılığının arttırılması, ailesinde, mahallesinde çalıştığı kurumda zarar azaltma çalışmalarını başlatması ve yürütülen afete hazırlık çalışmalarına katkıda bulunması hedefleniyor.

Son bir yıl içerisinde hedef kitle olarak belirlenen kamu personeli, özel sektör personeli, birey, aileler, öğrenciler afet riski bulunan köy halkı ve sivil savunma yükümlülerine yönelik eğitimlerde toplam 6 bin 391 kişiye eğitim verilirken, 4 bin 159 adet eğitim sertifikası düzenlendiği açıklandı.

Bu haber toplam 58 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.