Adrenalin tutkunlarını yeni adresi Gökova

Ölüdeniz Babadağ ve Ören Alatepe’den sonra adrenalin tutkunlarının yeni adresi dünyaca ünlü Gökova Körfezi oldu. Gökova’yı keşfeden adrenalin tutkunlarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor.Muğla’da bulunan...

Adrenalin tutkunlarını yeni adresi Gökova

Ölüdeniz Babadağ ve Ören Alatepe’den sonra adrenalin tutkunlarının yeni adresi dünyaca ünlü Gökova Körfezi oldu. Gökova’yı keşfeden adrenalin tutkunlarının sayısı her geçen gün artış gösteriyor.

Muğla’da bulunan dünyaca ünlü Gökova Körfezi, yamaç paraşütü tutkunlarının yeni adresi oldu.

Muğla’da single (tek kişilik) ve tandem (iki kişilik) yamaç paraşütü yapılan Fethiye ilçesine bağlı Ölüdeniz beldesindeki Babadağ ve Milas ilçesine bağlı Ören beldesindeki Alatepe'den sonra profesyonel olarak atlayış yapılan üçüncü pist olan Gökova Körfezi’ndeki Sakartepe seyir terasları, adrenalin tutkunlarının yeni adresi oldu. Sakartepe seyir teraslarının 12 ay uçmaya müsait olması nedeniyle önümüzdeki yıllarda Babadağ kadar ilgi çekmesi bekleniyor.

Muğla Havacılık Kulübü Başkan Cumhur Durmaz, Gökova Körfezi’nin eşsiz manzarasının gelecekte yamaç paraşütü tutkunlarının çekim merkezi haline geleceğini belirterek, “Gökova Körfezi, Türkiye’nin ve Muğla’nın en önemli körfezlerinden birisi. Koyları, Sedir adası, yeşili ile havadan eşsiz güzelliklerinin seyrine doyum olmuyor. 1970’li yıllarda bir balıkçı köyü olan Akyaka Mahallesi, günübirlik turizmin de en önemli noktalarından birisi haline geldi. Aydın, Denizli ve İzmir gibi yakın illerden günübirlik tatile gelen yamaç paraşütü tutkunları, usta pilotlarımız kanalıyla mavi ve yeşil tonların doyumsuz güzelliklerine dalıyor” dedi.

Muğla’da turizmin 12 aya yayılması için sadece deniz, kum ve güneşin yeterli olmadığını belirten Durmaz, “Muğla’da 4 ay turizm yapılıyor. Fakat Ölüdeniz, Ören ve Akyaka’da yılın 12 ayı uygun rüzgar nedeniyle yamaç paraşütü yapılabiliyor. 900 metrelik Sakartepe seyir terasından kalkış yapan pilotlarımız havada yaklaşık yarım saat kalıyor. Yamaç paraşütü yapılan alanların en büyük korkusu ters rüzgardır. Profesyonel bir ekip ile çalıştığımız için ancak uygun havalarda uçuş yaptırıyoruz. Hava koşullarının olumsuz olduğu anlarda uçuş yaptırmıyoruz. Sık sorulan sorulardan birisi ya paraşüt açılmazsa ne olur? Pistimiz uzun olduğu için pistte havalandıktan sonra kalkış yapıyoruz. Her ihtimale karşı güvenlik önlemimizi alarak yedek paraşüt ile uçuş yapıyoruz. Uçuş sonrası iniş noktamız kiteboard sporunun yapıldığı plaja güvenli bir iniş yapıyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 88 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.