ADD Küçük Kurultay Bildirgesi yayınlandı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gerçekleştirdiği Küçük Kurultay sonrası hazırlanan Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Sonuç Bildirgesi Komisyonu Üyeleri  Prof. Dr. Sina Akşin, Prof. Dr Nejdet Basa, Prof. Dr Lütfü Çakmakçı, Prof....

ADD Küçük Kurultay Bildirgesi yayınlandı

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gerçekleştirdiği Küçük Kurultay sonrası hazırlanan Sonuç Bildirgesi yayınlandı. Sonuç Bildirgesi Komisyonu Üyeleri  Prof. Dr. Sina Akşin, Prof. Dr Nejdet Basa, Prof. Dr Lütfü Çakmakçı, Prof. Taciser Onuk,  Mehmet Pınar, Doruk Aloğlu ve  Öner Tanık tarafından hazırlana bildirge basına ve kamu oyuna açıklandı.

ADD Muğla Şubesi Başkanı Ziya Ersöz, kurultay ile ilgili olarak; “Atatürkçü Düşünce Derneği, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan bölünmez bütünlük ilkesini esas almış Türkiye Cumhuriyetinden yana taraftır; Mustafa Kemal Atatürk ve Devrimlerinin ödünsüz savunuculuğuna devam etmektedir ve edecektir.” Dedi.

8 ana başlık altında yayınlanan Sonuç Bildirgesi şöyle:

-29 Ekim ,10 Kasım ve 13 Aralık Silivri Hareketleri ile Atatürkçü Düşünce Derneği tarihe tekrardan öncülük etmiştir..

-Siyasi İktidar Bölgemizde insanlık, ulus, dernek düşmanı, devlet düşmanı emperyalist sömürge planlarına taşeronluk yapmakta, bu durum ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü ciddi şekilde tehdit etmektedir.

-Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetimiz, Milli Eğitim Sistemimiz değiştirilerek Orta Çağ karanlığına doğru girmektedir.4+4+4 Eğitim Sistemi ile Laik temeller yok edilmek istenmektedir.

-“Çağdaş Kadın Çağdaş Toplum Yaratır” düşüncesi ile çıkılan yolda kadına şiddet giderek artmakta, aile birliği yok olmakta ve bu doğrultuda kadın toplumdan giderek uzaklaştırılmaktadır.

-Ülkemizde gelir dağılımı adaletsizliği artmış ve toplum üretici olmak yerine tüketici hale dönüştürülmüştür. Bu durum ülkemizi ekonomik olarak çıkmaza sürüklemektedir.

-12 Eylül 2010 Referandumunda kabul edilen Anayasa Değişikleri ile yüksek yargı adeta ele geçirilmiş; yasama, yürütme ve yargı uygulamaları tek elde toplanmıştır. Demokrasimiz yönetemez, yargımız adalet dağıtamaz haldedir. Ortak bir yurttaşlık ifadesi olan Türklük kavramı dahi vatandaşlık tanımından çıkarılmak isteniyor. Ülkemiz başta dış politika olmak üzere birçok hayati konuda kan kaybetmeye devam ediniyor. Ülkemizde yapılan Anayasa çalışmaları ile milletimizi ve vatanımızı dilsel, dinsel ve etnik temelde ayrıştırılarak ortak paydalarımızın yok olduğunu görüyoruz. Kim olduğumuz sorusuna bile ortak bir cevap veremez haldeyiz.

-Silivri’de Türkiye Cumhuriyeti’nin hukuku uygulanmamakta, Cumhuriyetin avukatları da Cumhuriyet kanunlarına göre savunma yapamamaktadır.

-Biz Atatürkçüler olarak sürüklendiğimiz bu çirkin bataklıktan Atatürk’ün ışığı ile çıkacağımıza inanıyoruz. Bu doğrultuda daha etkin bir Atatürkçü Düşünce Derneği oluşturmak için alınan karar doğrultusunda kısa bir süre içerisinde Tüzük değişikliğine gidilecektir.”

Bu haber toplam 119 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.