Acar’dan eğitime anlamlı destek

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar tarafından Evren Paşa İlköğretim Okulu'na yaptırılan üç engelli sınıfı eğitim öğretime açıldı.Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen sınıfları kendi olanaklarıyla yaptıran...

Acar’dan eğitime anlamlı destek

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar tarafından Evren Paşa İlköğretim Okulu'na yaptırılan üç engelli sınıfı eğitim öğretime açıldı.

Öğrencilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen sınıfları kendi olanaklarıyla yaptıran Belediye Başkanı Ali Acar, okula davet edildi. Ali Acar tarafından yaptırılan sınıfların biri görme, diğer ikisi ise bedensel ve zihinsel engelli öğrenciler için dizayn edildi. Zihinsel engelliler için oluşturulan sınıfta ise ev hayatına adaptasyonu sağlamak amacıyla içine yatak, oturma grubu ve mutfak ve televizyon konuldu. Sınıfların parke döşeme, dolap, masa sandalye, klima, buzdolabı, bilgisayar boya gibi tüm ihtiyaçları da karşılandı. Öğretmen ve öğrenciler tarafından mutlulukla karşılanan sınıflar için Başkan Acar'a Okul Aile Birliği teşekkür plaket verdi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, engellilerin topluma kazandırılması için eğitimin önemine dikkat çekerek, "İlköğretim Haftası sebebiyle tüm okullarımızın ihtiyaçlarını belirlemek için ziyaret edip notlar aldık. Mücavir alanlardaki okullarımıza belediyenin imkanlarıyla, mücavir alanı dışındaki okulların da şahsi olarak eksiklerini gidermeye çalıştık. Halı saha yapımından, tuvalete, klimasından sıraların yenilenmesine, çevre düzenlemesinden oyun alanlarına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılama yolunda girişimlere başladık. Yetkili arkadaşlarımızı bu konuda görevlendirdik. Bu arada Evren Paşa İlköğretim Okulu'nun da yeni açılan engelli öğrencilerin sınıflarıyla ilgili eksiklerin giderilmesi için yerinde ziyaret ederek tespitlerde bulunduk. Kendi imkanlarımızla elimizden geldiğince bu eksiklikleri tamamladık ve katkımızı sağladık. Sağ olsun okul aile birliği üyeleri, tamamlamış olduğumuz bu sınıfların son durumunu bizlere göstermek için davette bulundular. Tabi eksikler bu kadarla tamamlanmıyor, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi eğitim kurumlarının çok büyük eksiklikleri olduğunu gayet iyi biliyoruz. Çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için sorumluların bu eksikleri bir an önce tamamlaması gerektiğine inanıyorum . Benim kişisel sorumluluğum, şahsi gayretim de olsa yaptığım iş benim sorumluluğumdan kaynaklanıyor, bir katkım olduysa ne mutlu bana" dedi.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.