97 yaşında hala dinç

Marmaris ilçesine bağlı Çamlı köyünde yaşayan 97 yaşındaki Emine Arslan, yaşamını dağlardan topladığı kekik ve çayları evinin önüne koyduğu tezgahta satarak sürdürüyor.Çamlı köyünde yaşayan ve yaşına rağmen gençlere...

97 yaşında hala dinç

Marmaris ilçesine bağlı Çamlı köyünde yaşayan 97 yaşındaki Emine Arslan, yaşamını dağlardan topladığı kekik ve çayları evinin önüne koyduğu tezgahta satarak sürdürüyor.

Çamlı köyünde yaşayan ve yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak enerjisi ile dikkat çeken Emine Arslan, elindeki bastonunu ise yaşlılıktan değil, bacağı kırıldıktan sonra taşımaya başlamış. 1916 doğumlu Emine Nine, yalnız yaşadığı evinde bütün işlerini kendisi görebiliyor. Emine Nine, 30 yıl önce kaybettiği eşinin ardından, 6 çocuğundan ve devletten hiçbir destek beklemeden asırlık yaşına rağmen gençlere taş çıkartacak enerjisi ile hayat mücadelesi veriyor.

97 yaşındaki Emine Arslan, ilerleyen yaşına rağmen dağa çıkarak kekik ve dağ çayı toplayıp evinin arkasına kurduğu tezgahta satarak geçimin sağlıyor. Hiç kimseye muhtaç olmadığını belirten Emine nine uzun yaşamasını dağdan topladığı otları yiyerek beslenmesine bağlıyor .Emine Eraslan, dağda düşüp bacağını kırdıktan sonra da kekik toplamayı bırakmamış. Her gün bastonunu alıp dağa çıkan Emine Nine, geçinecek başka bir geliri olmadığı için çalışmaya mecbur olduğunu söylüyor. Torununun torununu gören Emine Nine, Gücü yettiğince kekik toplamaya çıkacağını, dağa çıkamayacak duruma gelince ne yapacağını ise bilmiyor. Asırlık nine, başkalarından ve devletten yardım istemeyi de kendisine yakıştırmıyor.

Emine Arslan’ın 68 yaşındaki oğlu Mehmet Ali Eraslan, “Annem yaşına rağmen bizden daha sağlıklı. En büyüğümüz 75 yaşında . Annem şimdilik yaşına rağmen dağa çıkıyor pazara gidiyor bize hiçbir iş elletmiyor. Allah onu başımızdan eksik etmesin” dedi.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.