9 bin 395 kurban derisi topladı

Geçtiğimiz yılki Kurban Bayramı’nda 13 bin adet kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu Milas Şubesi İçişleri Bakanlığının yaptığı son düzenlenin ardından bu yıl toplam 9 bin 395 kurban derisi topladığı belirtildi.İçişleri...

9 bin 395 kurban derisi topladı

Geçtiğimiz yılki Kurban Bayramı’nda 13 bin adet kurban derisi toplayan Türk Hava Kurumu Milas Şubesi İçişleri Bakanlığının yaptığı son düzenlenin ardından bu yıl toplam 9 bin 395 kurban derisi topladığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının, “Yardım Toplama Esas Ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik”te değişiklik yapması sonucu kurban derisi toplamada yetkili THK’nin yükümlülüğünün kalkmasıyla bu yılki toplanan kurban derisi sayısında geçen yıla oranla düşüş belirtildi. Türk Hava Kurumu Milas Şubesi geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda toplam 13 bin kurban derisi toplarken bu yıl bu sayı 9 bin 395’le sınırlı kaldı.

Kurban derisi toplama görevlerini ilçe merkezinde belediyenin, köylerde ise köy muhtarlıklarının üstlendiğini belirten THK Milas Şubesi Başkanı Ahmet Faik Demirkol, “Bu sene kurban derisi toplama yetkisi THK’dan alınmışsa da biz THK olarak bağış yapan herkese teşekkür ediyoruz. Toplam da 9 bin 395 kurban derisinin 5 bin 536’sını koyun, 3 bin 675’ini keçi, 184’ünü ise sığır derisi oluşturuyor. Bize gelen bilgilere göre Muğla genelinde toplanan bağış sayısı da bizi memnun etti.” dedi.

36 yıldır başkanlık görevini sürdürdüğünü ifade eden Demirkol, “87 yaşımda bu kuruma hizmet vermekten son derece mutluyum. Bizlere karşı duyarlılığını yitirmeyen Milaslı hemşerilerime teşekkür ediyorum. Önümüzdeki yıllarda da bize yardımlarını esirgemeyeceklerini biliyorum. Bize desteklerinden ötürü kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve muhtarlarımıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.