“8 Mart mücadelenin sembolüdür”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında 8 Mart tarihinin kadınların mücadelesinin sembolü olduğunu söyledi. Demir, mesajında şu görüş ve düşüncelere...

“8 Mart mücadelenin sembolüdür”

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajında 8 Mart tarihinin kadınların mücadelesinin sembolü olduğunu söyledi. Demir, mesajında şu görüş ve düşüncelere yer verdi:

“8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”, dünyada demokrasinin gelişmesi ve insan hakları standartlarının yükselmesiyle birlikte, kadınların haklarını kazanmak için mücadelesinin sembolüdür.

Türkiye’de kadınların sorunları, yaşamın her alanında,artarak kendini göstermektedir. Gün geçmiyor ki basında, kadına dair acı bir haber yer almasın. Bugün, ülkemizde tırmanan kadın işsizliğinin, töre cinayetlerinin, özellikle çalışma hayatında her geçen gün artan kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin sorumluluğu, öncelikle bu konuyu görmezden gelen erkeklere aittir. Ülkemizde izlenen gerici politikaların da kadınlara karşı artan “mobbing”de büyük rolü vardır.

Sevgiyi, şefkati, fedakarlığı, anneliği, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, özellikle çalışma hayatında, istihdamda ve politikada nüfusları oranında temsil edilmemektedir.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TUİK) verilerine göre, Türkiye’de her 3 kadından 1’i şiddet görmektedir.Kadınlarımızın %32’si 18 yaşından önce evlenmeye zorlanmıştır. TUİK verilerine göre, Türkiye’de kadınlar en çok 15-24 yaş arasında ve %50 oranında“bilinmeyen” nedenlerle intihar etmektedirler.Kadınlarımız çoğu zaman duyulmadan, bilinmeden, kendi sırlarıyla birlikte aramızdan ayrılmaktadır.

Yaşamın çoğu alanında baskı altında olduğu halde,yaşadığı sıkıntıları içine atan;“ana” olan, “yar” olan, “kardeş” olan, “arkadaş” olan, evinde üreten,tarlada üreten, işinde üreten,ülkemizin geleceği yeni nesillerimizin mimarı olan,biricik evladını vatana şehit veren veher daim ayakta dimdik durmak için,inandığı değerler uğruna mücadele eden tüm kadınlarımızın,8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Bu haber toplam 55 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.