7 KİBELE BELGESELİ MUĞLA’DA ANLATILACAK

Sinem KarakayaTürkiye İsrafı Önleme Vakfı’ndan mikrokredi alan ve kendi girişimlerini başlatan, Muğla’nın da içinde bulunduğu Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden dar gelirli mikrogirişimci kadınların başarı hikayesini konu...

7 KİBELE BELGESELİ MUĞLA’DA ANLATILACAK

Sinem Karakaya

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı’ndan mikrokredi alan ve kendi girişimlerini başlatan, Muğla’nın da içinde bulunduğu Türkiye’nin 7 farklı bölgesinden dar gelirli mikrogirişimci kadınların başarı hikayesini konu alan 7 Kibele isimli belgeselin gösterimi, 25 Kasım Perşembe günü Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü konferans salonunda yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli, Medya Ton yapımcılığında, Orhan Tekeoğlu yönetmenliğinde çekilen 7 Kibele isimli belgesel, Muğla başta olmak üzere Manisa, İzmir, Aydın ve Denizli’de seyirci karşısına çıkacak.

Belgesel gösteriminin ardından başarılı mikrogirişimci kadınlar adına Ayşe Tümenbey konuşma yapacak ve Muğlalı 10 kadın girişimciye Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından kredi dağıtımı yapılacak.

Program 25 Kasım Perşembe günü saat 15.00’de kokteyl ile başlayarak, 15.40’da belgesel gösterimi ile devam edecek. Muğlalıların davet edildiği etkinliğe kadın girişimcilerin katılması bekleniyor.

Belgeselde “mikro kredi nedir, ne amaçla kullanılır, kadınlar ne iş yapabilir, nereden nereye gelebilir ve nasıl ayakları üzerinde durur” konuları işleniyor.

PROGRAM HAKKINDA

Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP), Nobel Ödüllü Prof. Dr. Muhammed Yunus’un fikir babası olduğu ve TİSVA Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül ile müşterek bir şekilde 11 Haziran 2003’ten beri Türkiye’de girişimciliği destekleyerek, yoksulluğun bir başkasına ihtiyaç olmadan azaltılması modelinin gerçek hayatta uygulanmasını sağlayan bir programdır. 2003 yılından beri, mikrokredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye İsrafı Önleme Vakfının bir parçası olan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı, dar gelirli kadınların ekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 1 milyar 200 milyon liraya ulaşmıştır. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı bugüne kadar 200 binden fazla kadını ekonomik hayata dâhil etmiştir.

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.