5 YILDIZLI ÜCRETSİZ HALK PLAJI AMA CÜZİ ÜCRETLİ!

Marmaris İçmeler’de, halk plajı olarak kullanılan ‘Altın Sahil’de iş makinelerinin çalışmaları çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı. İlçe belediyesi, “Çalışma Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesindedir”...

5 YILDIZLI ÜCRETSİZ HALK PLAJI AMA CÜZİ ÜCRETLİ!

Marmaris İçmeler’de, halk plajı olarak kullanılan ‘Altın Sahil’de iş makinelerinin çalışmaları çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı. İlçe belediyesi, “Çalışma Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesindedir” açıklamasını yaptı. Zaten halk plajı olarak kullanılan yerle ilgili AK Parti İl Başkanı Mete, “Bakanlığımız 5 yıldızlı ücretsiz halk plajı yapmaya başladı. Senelerdir atıl durumda olan yer, beş yıldızlı halk plajı olacak. Kişi ya da kurumlara verilmeyecek. Vatandaşlar cüzi bir miktara şezlong kiralayarak, ihtiyaçlarını giderebilecek” dedi.

HALK PLAJI OLARAK KULLANILIYORDU

Marmaris İçmeler Mahallesinde ‘Altın Sahil’ olarak bilinen ve halk plajı olarak kullanılan yerde iş makinelerinin çalışması vatandaşlar ve çevreciler tarafından tepkiyle karşılandı. Vatandaşların halk plajı olarak kullandığı sahildeki çalışma, ‘rant’ projesi olarak değerlendirildi. Söz konusu konuyla ilgili olarak Marmaris Belediyesinden, “Çalışma tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesindedir” açıklaması geldi. AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, halk plajı olarak kullanılan yerle ilgili olarak, “Bu yapılacak olan beş yıldızlı halk plajı dünyaya örnek olacaktır. Kişi ve kurumlara verilmeyecek. Halkımız güven ve huzur içinde çok cüzi rakama şezlong kiralayabilecek” diye ifade etti.

“KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞINA AİTTİR”

Marmaris Belediyesi konuyla ilgili olarak, “Söz konusu çalışmanın belediye tarafından yapıldığına dair algı yanlıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan tahsisin neticesinde oluşan bu düzenlemeye göre belediyemiz, bakanlıktan gelen talebe ve imar kanununa göre ruhsat düzenlemiştir. Çalışma tamamen Kültür ve Turizm Bakanlığının uhdesindedir” açıklamasında bulundu.

“KİŞİ YA DA KURUMLARA VERİLMEYECEK”

AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, çalışmaları devam eden ‘Altın Sahil’le ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

Söz konusu yerin senelerdir atıl durumda olduğunu belirten Kadem Mete, “Bu alan daha önce 3-4 kafeterya tarafından işletiliyordu. Şahıs ve şirketlerin kullandığı bir alandı. Bu işletmeler dönemin İçmeler Belediyesi tarafından kira sözleşmesi vardı. Bu kira sözleşmeleri bitince arazinin asıl sahibi olan Milli Parklar Müdürlüğü’ne devir edildi. Milli parklar bu alanları birçok kez ihaleye çıkardı. İhale de işletmeler çok yüksek fiyatlar verdi. Bu paralar işletmeler de çıkmayınca hepsi teminatlarını yakıp bıraktı. Daha sonra ihaleler yapılmasına rağmen giren olmayınca halk plajı olarak tabir edilen ama bir işe yaramayan atıl alanlar Milli Parklar elinde kaldı. Sadece Orka oteller grubu kendi konaklama tesislerine yakın alanları satın aldı. Geri kalan alanlar yıllardır atıl halde bekliyordu. Benim şahsi girişimimle Milli Parklardaki bu alanlar Kültür Turizm Bakanlığı’na devir edildi. Bakanlığımız Çeşme, Bodrum ve Antalya’da örnekleri olduğu gibi beş yıldızlı ücretsiz halk plajı yapmaya başladı. Bu projeye göre bu alan Marmarislilerin gönül huzuru içinde gidip denize girebilecekleri bir halk plajı olacaktır. Bu inşaatı devam eden halk plajı ile ilgili aslı astarı olmayan birkaç işletmecinin çıkardığı dedikodulara inanmayın. Bazı belediyeler halk plajı diye lanse edip ne şezlong ne tuvalet ne de bir hizmet veriyor. Bu yapılacak olan beş yıldızlı halk plajı dünyaya örnek olacaktır. Bu yapılacak halk plajı herhangi bir şirket veya kişiye verilmeyecektir. Halkımız güven ve huzur içinde çok cüzi rakama şezlong kiralayabilecek, her türlü ihtiyaçlarını giderecektir. Tekrar ediyorum bu halk plajı yapıldıktan sonra kimseye ihale edilmeyecektir. Belediyelerin vermediği hizmeti bu beş yıldızlı ücretsiz halk plajında vereceğiz. Marmaris için çok büyük bir artı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.