45 yıldır Yörük kıyafeti giyiyor

Muğla’da “Pala” lakabı ile tanınan Kemal Barut, 25 yaşında giydiği Yörük kıyafetini bir daha hiç çıkarmamış. Yörük kıyafeti dışında onca yıldır hiçbir elbise giymeyen Barut, “ Sivil elbise bizi bozar” diyerek...

45 yıldır Yörük kıyafeti giyiyor

Muğla’da “Pala” lakabı ile tanınan Kemal Barut, 25 yaşında giydiği Yörük kıyafetini bir daha hiç çıkarmamış. Yörük kıyafeti dışında onca yıldır hiçbir elbise giymeyen Barut, “ Sivil elbise bizi bozar” diyerek bu kıyafete olan tutkusunu dile getiriyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde, tespih tezgâhı ve Yörük kıyafeti ile herkesin yakından tanıdığı Pala lakaplı Kemal Barut, alanında bir rekora imza attı. Kemal Barut, 45 yıl önce evlenirken giydiği Yörük kıyafetinin haricinde sivil elbise hiç giymedi. Evlilik töreninde de takım elbise giymediğini söyleyen Barut, ‘Biz Yörük çocuğuyuz. Sivil elbise bizi bozar’ dedi.

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin üyesi Kemal Barut (Pala Kemal), İsmet İnönü Caddesi üzerinde ve Yörük Obaları Derneği’nde açtığı küçük tezgâhında hem tespih satıyor hem de meraklıları ile hatıra fotoğrafı çektiriyor. Dernek etkinliklerinin tamamında yer alan Kemal Barut, şöyle konuştu: “Bizim atalarımız Yörük. Ben de bir Yörük oğlu ve torunuyum. 25 yaşında evlendim. Evlenirken üzerimde Yörük kıyafeti vardı. 45 yıldır bu değişik renk ve modelde Yörük kıyafeti giyiyorum. Geçmişte ‘Yörüğüm’ demek birçok kesim tarafından küçümseniyordu. Ben aslımı inkâr etmiyorum. Bugün artık herkes ‘Ben Yörüğüm’ diyor. Bunun için 45 yıldır sivil elbise giymiyorum. Sivil elbise beni bozar.”

Bu haber toplam 108 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.