4. Öykü Günleri Başladı

Datça Belediyesi ile Kanguru Yayınları işbirliğiyle gerçekleşen Datça 4. Öykü Günleri kapsamında "Günümüzde Medya, İletişim ve Toplumsal Hafıza" konulu panel düzenlendi.Celal İlhan'ın yönettiği, Selim Esen ile birlikte...

4. Öykü Günleri Başladı

Datça Belediyesi ile Kanguru Yayınları işbirliğiyle gerçekleşen Datça 4. Öykü Günleri kapsamında "Günümüzde Medya, İletişim ve Toplumsal Hafıza" konulu panel düzenlendi.

Celal İlhan'ın yönettiği, Selim Esen ile birlikte Doğan Yurdakul'un konuşmacı olarak katıldığı panelde; Yurdakul, medyanın temel görevinin halkı bilgilendirmek olduğunu anımsattı. Yurdakul, “Medyanın temel görevine baktığımız zaman, medya neyle uğraşıyor? Sanayicilik, müteahhitlik, inşaatçılık yapıyor. Medya bankacılık, madencilik yapıyor. Medya barajlar yapıyor, enerji alanına el atıyor. Medya sağlık hizmetleri ile uğraşıyor, özel hastaneler kuruyor .Medya reklamcılık yapıyor, vs. Yani medya halkı bilinçlendirmek, bilgilendirmek dışında ne varsa yapıyor. Habercilik adı altında; oligarşi adına siyasete ayar veriyor. İç ve dış politikaya ayar veriyor. Dış politikada savaş kışkırtıyor, Biliyorsunuz bugün TBMM’ inde hangi ülkeye savaş ilan edeceğimiz belli olmayan bir karar çıktı. Suriye ile olan ilişkilerin bu hale gelmesinin baş sorumlusu medyamızdır. Hukuk, adalet, insan hakları konusunda medyanın tutumu; sınıfta kalmıştır. Yani ben artık ona kötü diyemiyorum, sınıfta kalmıştır. Balyoz davasında medya verdi, valiz içinde iddianameyi savcıya. Yani bütün davaların başlangıcında medya var. Polislerin hazırladığı fezlekede medya var, savcıların hazırladığı iddianamede medya var. Daha açıklanmamış olan belgeler medyada açıklanıyor. Sahte belgeler gerçekmiş gibi medyada açıklanıyor, sanıklar infaz ediliyor. Masumiyet karinesi diye birşey tanımıyor. Herkesi infaz ediyor. Haklarında bütün iddiaları yalan-yanlış tutuklandıkları gün manşetlerden veriyor. Sanıkların savunmaları ile ilgili bir satır bilgi vermiyor. Birde bunu, habercilik, insan hakları, evrensel hukuk adına yapıyorlar. ve maalesef Türkiye bu haldedir" dedi.

4. Öykü Günleri çeşitli etkinliklerle devam edecek.

Bu haber toplam 177 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.