4-6 Yaş Çocuk Eğitimini tamamladılar

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmletleri Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan modüler sertifika eğitim programı olan “4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri...

4-6 Yaş Çocuk Eğitimini tamamladılar

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmletleri Genel Müdürlüğü arasında hazırlanan modüler sertifika eğitim programı olan “4-6 Yaş Çocuk Etkinlikleri ve Eğitimi” kursunu başarıyla bitiren 74 kursiyere başarı belgeleri verildi.

Devlet Su İşleri Müdürlüğü (DSİ)’nin salonunda yapılan “4–6 Yaş Çocuk Etkinlikleri ve Eğitimi” kursu belge dağıtım törenine Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu, İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şaban Sarıkaya, Mal Müdürü Ali Yaşar Çavuş ve bazı okul müdürleri ile kursiyerler katıldı.

Başarı belgesi dağıtım töreninde açılış konuşmasını yapan Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürü İsmail Cazağ, başarı belgesi alan kursiyerleri tebrik etti. Cazağ: “Kursumuzu Esnaf Sanatkarlar Odası Mesleki Eğitim Merkezinde açtık. Fethiye’de İlçe Müftülüğümüzün talebi ve işbirliği doğrultusunda ilk defa açılan kursumuz, 296 saatlik bir kurs ve yaklaşık 3 ay sürdü” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan: “7’den 77’ye herkesin beşikten mezara eğitimi devam ediyor. Bu anlamda gerek çocuklarıyla, bebekleriyle 3 ay boyunca samimi ve içten bir şekilde bu kursa geldiniz, tamamladınız ve şuan belge alma törenine geldiniz. Herkes burada anne ya da anne adayı. Anaokullu var baba okulu yok, ana sınıfı var, baba sınıfı yok. Dolayısıyla 4-6 yaş grubunda annelerin samimi ellerinin çocuğa değmesi gerekiyor. 36 ve 66 yaş gurubu Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesindeki hedef grubu. Biz Fethiye’de 5 yaş gurubunda yüzde doksanlara ama diğer yaş gruplarındaysa toplamda yüzde elli seviyesine çıkaramadık. Ama çıkarmak için çalışıyoruz” dedi.

İlçe Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu ise: “Fethiye’de Tokgöz Camii altında Hacı Fehmi Özer 4-6 yaş Kur’an Kursu’nda biz bir örnek sunabildik. Orada okul öncesine 4-6 yaş Kur’an kursunu sadece bir yerde yapabildik. Ama bundan sonra Kur’an’ı Kerim öğretimiyle alakalı yaş sınırının kalkmasıyla beraber eğer mekan standartlarımızı oluşturabilirsek, bununla alakalı eğitim alanlarını gerçekleştirebilirsek burada Müftülüğünüz olarak diyanet İşleri Başkanlığının şemsiyesi altında birlikte 4-6 yaş Kur’an eğitimiyle alakalı çalışabileceğimiz manasına gelmektedir. Dolayısıyla Diyanet İşleri Müdürlüğümüz Kur’an Kursu öğreticisi için standartlarını ve mekanlarını geliştirmekte. Ve bu şartlara uygun kişileri talep etmekte. Bu kurslarda bunun için düzenlenmiştir” dedi.

Kaymakam Ekrem Çalık: “Din eğitiminin bilinçli kişiler tarafından verilmesi çok önemli. Anne şefkatinde ve anne bilincinde yaklaşarak çocukları geleceğe hazırlamak sizler için bir artı değer olarak ortaya çıkıyor.

Bu haber toplam 135 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.