301 SAĞLIKÇI ŞİDDETE MARUZ KALDI

Çalışan Hakları ve Güvenliği Toplantısı’nda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla’da son 10 ay içinde 64’ü fiziksel olmak üzere toplam 301 sağlıkçının şiddete maruz kaldığını açıkladı.Muğla’da...

301 SAĞLIKÇI ŞİDDETE MARUZ KALDI

Çalışan Hakları ve Güvenliği Toplantısı’nda konuşan İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla’da son 10 ay içinde 64’ü fiziksel olmak üzere toplam 301 sağlıkçının şiddete maruz kaldığını açıkladı.

Muğla’da Yılın Hekimi seçilen Milas 8 Nolu Aile Sağlık Merkezi Doktoru Serap Türkekul’un ödül töreninde ‘Çalışan hakları ve Güvenliği’ konusunda Sağlık İl müdürü Dr. Cihan Tekin açıklama yaptı. Vali Mustafa Hakan Güvençer’in de katıldığı kahvaltılı toplantıda konuşan Vali Güvençer, sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddetin hiçbir açıklamasının olmadığını söyledi. Toplantıya Vali Güvençer’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Rıza Murat Kimoğlu, şube müdürleri ve sağlık personeli katıldı.

Şiddetin olmaması için her türlü tedbirin alınması gerektiğini söyleyen Vali Güvençer, “Doktor Hanımı yürekten alkışlıyorum. 14 Mart Tıp Bayramı kutlama haftası içerisindeyiz. Haddizatında bir araya gelip değerli sağlık çalışanlarının günlerini kutlamalıydık. Onlara hepimizin toplumsal borcu olan şükran borcumuzu ifa etmeliydik. Ama bugün burada ne yazık ki sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti konuşuyoruz” dedi.

“Şiddetin aması yoktur”

Herkesin aynı zamanda sağlık hizmeti muhatabı olduğunu vurgulayan Vali Güvençer sözlerine şu şekilde devam etti; “Ne zaman bir sağlık çalışanı bir doktorla karşılaşırsak sadece tedavi hizmeti almak için değil özel ortamlarda da sağlık sorunlarımız akla gelir dertlerimizi onlara anlatırız. Ama genellikle onların birer insan olduğunu unuturuz. Sadece dertlerimizi dinledikleri için onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Konu insan sağlığı olunca söylenecek çok şey var. 2014 yılında, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde ne yazık ki tıp sorunlarının içerisinde sağlık çalışanlarına şiddeti konuşuyoruz. Muğla’da bu konuda olması gereken yer de değil. Hasta yakınları, hastalar sağlık çalışanlarına şiddet uyguluyorlar bunun aması yok. Ama ile başlayacak cümlemiz ciddi bir kınamayla özürle devam etmeli. Şiddetin hiç bir açıklaması ve aması yoktur. Şiddet anlaşılabilir bir şey değildir. Olmamalıdır. Olmaması için her türlü tedbiri almamız gerekir. 14 Mart Tıp Bayramını Muğla Valisi olarak tüm hemşerilerimin adına kutluyorum” dedi.

“64 çalışan fiziksel şiddet gördü”

İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ise yaptığı sunumda, ülkemizde her yıl geleneksel olarak kutlanılan 14 Mart tıp Bayramı’nın son zamanlarda yaşanılan şiddet olaylarından dolayı buruk bir kutlamaya dönüştüğünü belirtti. Muğla’da sağlık çalışanlarına yönelik olarak 5 Haziran 2012-4 Mart 2014 tarihleri arasında 164’ü sözel, 64’ü fiziksel şiddet olmak üzere toplam 228 şiddet vakasının meydana geldiğini toplamda 301 personelin şiddet gördüğünü, gerekli hukuki işlemlerin yapıldığını dile getiren Tekin, sağlık sorunun şiddetle çözülemeyeceğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 80 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.