30 yıllık kömür rezervi kaldı

TES-İş Sendikası’na ziyareti sırasında konuşan Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.  Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacını karşılayan rezervler konusunda açıklama yaparken, 30 yıllık...

30 yıllık kömür rezervi kaldı

TES-İş Sendikası’na ziyareti sırasında konuşan Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş.  Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacını karşılayan rezervler konusunda açıklama yaparken, 30 yıllık kömür rezervi bulunduğunu ve yeni yer altı ocaklarının da mutlaka açılacağını söyledi.

Yatağan Termik Enerji Üretim AŞ: Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu, Yatağan Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılayan rezervler konusunda önemli açıklamalarda bulundu.  Şerifoğlu, Yatağan’da 10 yıl değil 30 yıl yetecek kömür rezervi bulunduğunu ve yer altı ocaklarının da mutlaka açılacağını belirtti.

Nuri Şerifoğlu, beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Serdar Toprak,  İşletme Müdür Yardımcısı Rıdvan Edip Akdeniz ve Üretim Müdürü Adem Coşkun ile birlikte TES-İş Sendikasına iade-i ziyarette bulundu.   Şerifoğlu ve beraberindekileri TES-İş Sendikası Yatağan Şube başkanı Fatih Erçelik, yönetim kurulu üyeleri ve işçiler karşıladı.

Şerifoğlu burada yaptığı açıklamada; “TES-İş Sendikasına iadeyi ziyaret için geldik.  Bilindiği üzere  Soma’ya gitmeden önce burada uzun süre görev yaptım  yatağan önceden iyi bildiğim yer.   Şu anda 1 ve 3. Gruplar çalışıyor. Önümüzdeki günlerde 2. Grup devreye alınınca 3. Grubu bakıma alacağız.  Üretim devan ediyor. Personelimizin lojman kiralarını yarı yarıya indirdik.  Yatağan’da Santrale 10 yıl değil 30 yıl yetecek kömür rezervi var,  yer altı ocakları için çalışmalar devam ediyor.  Yer altı ocakları açıldığında istihdam açısından İlçeye büyük katkısı olur” dedi.

Erçelik: Kavganın işe yaramadığını gördük

TES-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik ise  şunları söyledi: “Genel Müdürümüz  ve ekibine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.   Genel müdürüm ile yıllarca sorunsuz  çalıştık. Daha sonra gelen  genel müdürümüzle  447 gün  süren eylem sürecinde  kavga ettik. Kavganın bir işe yaramadığını gördük.  Şirket yaptığımız protokole  yüzde 99 uyuyor.  Şu anda toplu sözleşme görüşmelerimiz devam ediyor kendisinden bu konuda katkı bekliyoruz.”

Bu haber toplam 207 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.