3. ETAP HEVESLERİ KURSAKTA KALDI

Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. 28 Şubat 2020 yılında kura çekimi yapılan 3. Etap TOKİ konutlarının yapım çalışmalarına başlanılamaması...

3. ETAP HEVESLERİ KURSAKTA KALDI

Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. 28 Şubat 2020 yılında kura çekimi yapılan 3. Etap TOKİ konutlarının yapım çalışmalarına başlanılamaması bazı hak sahiplerinin tepkisini çekti.

SİNEM KAPLAN

Muğla’da inşa edilmesi planlanan 3. Etap TOKİ konutlarının tamamlanmasına ilişkin süreç belirsizliğini koruyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen “100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi” kapsamında, Muğla’da inşa edilecek 500 konutun hak sahipleri 28 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilen kura ile belirlenmişti. Gerçekleştirilen kura çekiminin üzerinden yaklaşık 22 ay geçmesine rağmen konutların yapım çalışmalarına başlanılamaması bazı hak sahiplerini isyan ettirdi.

“YEKLİLİLERDEN BİR AÇIKLAMA YOK”

2 yıldır yapılacak konutlarla ilgili hiçbir açıklama yapılamadığını söyleyen hak sahibi, “Büyük umutlarla ev sahibi olmak için TOKİ’ye başvurduk. Allah’a şükürler olsun ki çok sayıda başvuranın arasından kurada adımız çıktı. Ancak gelin görün ki, kura çekimi töreninden sonra bu konuda hiçbir adım atılmadı. Benim gibi kurada adı çıkan çok sayıda vatandaş yetkililerden gelecek haberleri dört gözle bekliyor. Ancak yetkililer bu konuda hiçbir açıklama yapmadığı için doğru bir bilgiye ulaşamıyoruz. Evler nerede, nasıl ve ne şekilde yapılacak hiçbir şey bilmiyoruz. Kurada adımız çıktığına sevinelim mi yoksa yaklaşık 2 senedir habersizce beklediğimize üzülelim mi? Bizim gibi ev bekleyen bütün vatandaşlar devlet büyüklerinden bu konuda gelecek müjdeli haberi en kısa sürede bekliyor” dedi.

Öte yandan geçtiğimiz Şubat ayında TOKİ tarafından, tarafımıza proje çalışmalarının devam ettiği, proje tamamlandıktan sonra çalışmaların başlamasının uzun sürmeyeceği açıklanmıştı.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.