2B’den 1 Milyar TL gelir

Orman vasfını yitirmiş arazilerin öncelikle hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemenin ardından Muğla’da bu satışlardan bugüne kadar yaklaşık 1 milyar TL gelir elde edildi.Orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerinin satışı...

2B’den 1 Milyar TL gelir

Orman vasfını yitirmiş arazilerin öncelikle hak sahiplerine satışına ilişkin düzenlemenin ardından Muğla’da bu satışlardan bugüne kadar yaklaşık 1 milyar TL gelir elde edildi.

Orman vasfını yitirmiş (2B) arazilerinin satışı tüm Türkiye’de devam ediyor. İstanbul ve Antalya’dan sonra en fazla gelirin beklendiği Muğla’da 22 Ekim tarihi itibari ile yaklaşık 2 milyar TL’lik rayiç bedel üzerinden 1 milyar TL’lik gelir elde edildi.

Muğla Defterdarlığından alınan bilgiye göre, şu ana kadar 56 bin 691 adet arazi için 49 bin başvuru yapıldı. Bu başvurulardan 20 bin 224 hak sahibi tapularına kavuşurken, şu anda tespit edilen 2B arazilerinin yüzde 53’lük oranının hak sahiplerine verildiği öğrenildi. Tespit edilen 2B arazilerinin değer tespitinin ardından hak sahiplerine tebligat yapıldıktan sonra 3 ay içinde ödemelerini yaptıktan sonra arazilerini almaları gerekiyor. Muğla Defterdarlığı yetkilileri, şu ana kadar tespit edilen 56 bin 691 adet 2B arazisinin önümüzdeki süreçte 85 bini bulmasının beklendiğini söyledi.

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.