28 bin şişe kaçak içki ele geçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yaklaşan turizm sezonu önçesi sahil beldelerinde piyasaya yasa dışı yollardan kaçak içki sürülmeye çalışılmasına karşı denetim ve takiplerini yoğunlaştırdı. Bu doğrultuda...

28 bin şişe kaçak içki ele geçirildi

Muğla İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler yaklaşan turizm sezonu önçesi sahil beldelerinde piyasaya yasa dışı yollardan kaçak içki sürülmeye çalışılmasına karşı denetim ve takiplerini yoğunlaştırdı. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar sonucu yurda yasa dışı yollardan sokulanh 28 bin 557 adet çeşitli markalarda içki şişesi elegeçirildi.

Avrupa ülkelerinde üretilen çeşitli markalardaki içkiler Türkiye Distribütörlüğünü yapan bir şirken son kullanma tarihi geçmiş içkilerin etiketlerindeki tarihleri değiştirdikten sonra piyasaya sürme hazırlığı olduğu şeklinde alınan istihbari bilgiler sonucu operasyon düzenlendi. Ula ve Marmaris ilçelerindeki şirkete ait 2 ayrı depoya yapılan baskın sonucu farklı firmalara ait ithal edilmiş toplam 28 bin 557 adet içki şişesi ile bu şişelere yapıştırılmak amacıyla hazırlanmış yeni tarihli etiket bulundu. Elegeçirilen içkiler Dalaman Gümrük Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Öte yandan; Muğla il J.K.lığı ekiplerinin yanı sıra, Ula Gıda ve Tarım Müdürlüğü ile Vergi Denetmenlerinin de destek verdiği soruşturma kapsamında, Bodrum, Marmaris ve Fethiye İlçelerinde bulunan 4 ayrı depoda yaptığı aramalarda bin 521 şişe tarihi geçmiş alkollü içecek daha ele geçirildi.

Operasyonlarla ilgili olarak Muğla İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, Bodrum’da kaçak ve sahte içkilerden dolayı 3 turistin ölümü ile ilgili olayla da soruşturmanın derinleştirildiği belirtilirken, şöyle denildi: “Mayıs 2011 tarihinde kaçak içki nedeniyle Bodrum'da 3 Rus turistin yaşamını yitirdiği elim olaya da vurgu yapılan soruşturmada, İthalatçı Firma yetkilisinin ifadesine başvuran Jandarma Ekipleri, bir yandan soruşturmayı derinleştirmeye çalışırken, diğer yandan kesilmiş faturalar üzerinden iz sürerek, piyasaya sürülmüş diğer içkilere ulaşmaya çalışmaktadır.

Soruşturmaya, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı sorumluluğunda devam edilmekte olup, turizm sezonunun başlangıç döneminde benzer çalışmalara ağırlık verileceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.