28 bin kök kenevir elegeçirildi

Ortaca ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda nar bahçesine dikilmiş 25 bin ve dikime hazır 3 bin köy Hint keneviri ile 1 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi.Bir ihbarı değerlendiren Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı...

28 bin kök kenevir elegeçirildi

Ortaca ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda nar bahçesine dikilmiş 25 bin ve dikime hazır 3 bin köy Hint keneviri ile 1 kilogram kenevir tohumu ele geçirildi.

Bir ihbarı değerlendiren Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri 2 ay süren takip sonunda Tepearası Köyü Çayağzı Akçakavak Mevkisi’nde Yalçın A’nın (26), amcası Esat A’ya ait 20 dönümlük arazinin 10 dönümlük kısmında nar ağaçlarının arasında Hint kenevirini diktiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen İl Jandarma ile Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri arazi ve bağ evine çok sayıda jandarmanın katılımıyla operasyon düzenlendi. Operasyonda, İlçe Tarım Müdürlüğü'nden iki işçi ile köy muhtarı ve azaları da hazır bulundu. Ortaca Jandarma Komutanlığı ekipleri tarlada çok sayıda dişi Hint Keneviri ele geçirdi. Kenevirlerin sökülmesi için Jandarma Dalyan Belediyesi çalışanlarından yardım alarak, 5 saatlik çalışma sonunda yaklaşık 25 bin kök yaş dişi Hint keneviri sökülerek araziden kaldırıldı.

Hint keneviri numuneleri Ortaca Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilirken, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yakılarak imha edildi. Kenevirleri yetiştirdiği iddia edilen Yalçın A. ise, uyuşturucu madde imalatı suçundan gözaltına alınarak Ortaca Adliyesi’ne sevk edildi. Olay ile ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.