23 Nisan coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen etkinlik...

23 Nisan coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ün aynı zamanda bütün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün bütün ülke genelinde ve Muğla’da düzenlenen etkinlik ve törenlerle kutlandı. Geçtiğimiz yıla kadar Atatürk Stadyumunda gerçekleştirilen kutlamalar ve törenler bu yıl ilk defa okullara alındı. Muğla’daki kutlamalar Kocamustafendi İlköğretim okulu bahçesinde gerçekleştirildi. Bu yılki kutlamalara  Atatürk Anıtına Çelenk Sunma sırasında yaşanan tartışmalar damgasını vurdu.

Muğla'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için Atatürk Anıtına protokol ile birlikte çelenk koymak isteyen CHP İl ve Merkez Başkanlarına izin verilmedi.

23 Nisan kutlamaları öncesi Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin ardından CHP İl ve Merkez İlçe, DSP, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği de Atatürk anıtına çelenk koymak istedi. CHP İl başkanı Mustafa Öztürk ve CHP Merkez İlçe Başkanı Bahattin Gümüş’ün çelenklere davranması üzerine polis tarafından çelenk koymaları engellendi. Tören bitiminden sonra çelenklerini koyan siyasi parti, oda ve dernek üyeleri slogan atarak tören alanından uzaklaştı.

Atatürk anıtına resmi çelenk töreninin ardından kutlamalar Merkez Koca Mustafendi ilkokulunda devam edildi. Etkinliğe Muğla Vali Vekili Faruk Necmi Kurt, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Burada günün anlam ve önemini belirten ilk konuşma Kocamustafendi İlköğretim Okulu Müdürü Kamil Telle tarafından yapıldı. Telli, “ Birinci Dünya savaşında içinde bulunduğumuz ittifak devletleri yenildi. Yurdumuz İngilizler, Fransızlar, Yunanlılar ve İtalyanlar tarafından işgal edildi. Mustafa Kemal Atatürk yurdu düşmanlardan temizlemek için 19 Mayıs 1919 günü Samsun’a çıktı.

“Ulusu yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Tek bir egemenlik vardır, o da ulusal egemenliktir” anlayışı ile  Amasya’ya oradan da Erzurum ve Sivas’a gitti. Anadolu halkıyla buralarda toplantılar yapıldı. Egemenliğin millette olması gerektiğine inanıyordu. Bu inançla kurtuluş savaşı başlamış ve kazanılmıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi; ülkemizin ekonomik, siyasal, bölgesel ve dünya politikaları ile ilgili her türlü karar verme yetkisinin sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olduğunu göstermektedir.

Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültür birikiminin yoğrulmasından oluşan Türk Milleti, bütün sorunlarına çözüm bulacak ve uygulayacak güçte ve yetenektedir. Her kuşak kendisinden sonra gelen kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak sorumluluğu taşımalıdır. En yakın zamanda sorunlarını çözmüş, dünya ulusları içinde hak ettiği yeri almış, insanları mutlu ve huzurlu bir Türkiye göreceğiz. Bu inanç ve temenniyle ülkemiz ve dünya çocuklarının bayramı kutlu olsun”dedi.

Daha sonra 23 Nisan nedeniyle düzenlen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Öğrencilerin şiirler okuması, öğrencilerin müzikli oyun gösterileri, öğrenci korosu, bireysel yeteneklerin sunulması ve yarışmalar ile devam eden kutlamalar ederken yine öğrenciler tarafından halk oyunları gösterileri son buldu.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.