23 Nisan coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da coşkuyla kutlandı.Ülkemizde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı...

23 Nisan coşkuyla kutlandı

Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da coşkuyla kutlandı.

Ülkemizde coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla’nın Menteşe ilçesinde de aynı coşkuyla kutlandı.23 Nisan kutlamaları Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başladı. Törende Atatürk Anıtı’na çelengi İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç bıraktı.

Ardından Emirbeyazıt İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı törene geçildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programına Vali Amir Çiçek, Alay Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Mansur Harmandar, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, daire müdürleri ve çok sayıda veli katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç yaptı. Kırbaç; “95 yıl önce bugün devlet yönetiminde millet iradesininakibiyeti ilan edilmiştir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepimize kutlu olsun. Bizlere düşen vazife çocukların doğuştan getirdikleri ve hayatın içinde eğitim ile geliştirilen müstesna erdemlerini keşfetmelerini sağlamak, korumak ve onların güzelliklerini bütün dünyaya yaymaktır. Geleceğin yetişkinleri olarak topluma yön verecek çocuk ve gençlerimizi demokratik toplum yapısını yaşam biçimi olarak kavramış insan haklarına saygılı kurallara uyma davranışını benimsemiş, yeniliklere ve değişikliklere açık, bakış açısı geniş, özgür düşünceye sahip, sorun çözme yeteneği yüksek insanlar olarak yetiştirmeliyiz. Çocuklar bugün sizin bayramınız şunu hiçbir zaman unutmayın ki, Atatürk Egemenliğin kayıtsız şartsız Milletin olması ilkesini kendine şiar edindi, biz inanıyoruz ki yarının büyükleri olarak sizlerde aynı anlayışla ve onun “Yurtta Sulha Cihanda Sulh” üstün ışığında devam edeceksiniz” dedi.

Konuşmaların ardından kürsüye çıkan öğrenciler 23 Nisan’la ilgili şiirler okudu. Öğrencilerin  sunduğu jimnastik, dans ve halkoyunları gösterileri büyük ilgi topladı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.