20 YIL SONRA KİMLİĞİNE KAVUŞTU

Marmaris’te 20 yıldır kimliksiz yaşayan Birsel Pedük adlı vatandaş Muğla Valiliği’nin başlattığı inceleme sonrasında kimliğine kavuştu.Muğla HABER Gazetesi’nin 28 Nisan 2014 tarihli sayısında “71 Yaşında 20 yıldır...

20 YIL SONRA KİMLİĞİNE KAVUŞTU

Marmaris’te 20 yıldır kimliksiz yaşayan Birsel Pedük adlı vatandaş Muğla Valiliği’nin başlattığı inceleme sonrasında kimliğine kavuştu.

Muğla HABER Gazetesi’nin 28 Nisan 2014 tarihli sayısında “71 Yaşında 20 yıldır kimliksiz yaşıyor” başlıklı haberin ardından bir inceleme başlatan Muğla Valiliği, Birsel Pedük adlı vatandaşa kimlik çıkattırdı.

Konu ile ilgili olarak Muğla Valiliği’nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“28.04.2014 tarihinde Muğla Haber Gazetesi’nde ve bazı basın yayın kuruluşlarında “71 yaşında 20 yıldır kimliksiz yaşıyor” başlığı ile yayımlanan haberde bahsi geçen konular Valiliğimizce Marmaris Kaymakamlığı ve İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne inceletilmiştir. Yapılan inceleme neticesinde;

Haberde adı geçen Birsel Pedük adına Marmaris İlçe Nüfus Müdürlüğüne herhangi bir müracaatın olmadığı, 28 Nisan 2014 tarihinde Nilüfer Pedük adına Marmaris İlçe Nüfus Müdürlüğüne bir müracaatın bulunduğu öğrenilmiştir. Şahsın kaydının incelenmesi sonucunda hakkında ölüm araştırması ve kimlik tespiti yapılan Nilüfer Pedük’e Marmaris İlçe Nüfus Müdürlüğünce 13 Mayıs 2014 tarihinde nüfus cüzdanı verilmiştir. Marmaris İlçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca kimliğini kanıtlayan herhangi bir belge olmadığından yardım başvurusu alınamayan Nilüfer Pedük ile kimliğini aldıktan sonra irtibata geçilerek gerekli işlemlere başlanmıştır.”

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.