20 kaçak boğulmaktan kurtarıldı

Datça ilçesinde 7 kişilik botta kaderlerine terk edilen 20 kaçak göçmen, boğulmak üzereyken polisi arayıp yardım istedi. Su alan botta ölümle yaşam arasında gidip gelen 2 kadın ve 4 çocuk hastanede tedavi altına alındı.Yasa...

20 kaçak boğulmaktan kurtarıldı

Datça ilçesinde 7 kişilik botta kaderlerine terk edilen 20 kaçak göçmen, boğulmak üzereyken polisi arayıp yardım istedi. Su alan botta ölümle yaşam arasında gidip gelen 2 kadın ve 4 çocuk hastanede tedavi altına alındı.

Yasa dışı yollardan yurda giriş yapan ve aralarında 4 kadın ve 4 çocuğunda bulunduğu Afganistan, Pakistan ve Myanmar uyruklu 20 kaçak göçmen, kendilerini Yunanistan adalarına ulaştırması için İstanbul’da daha önceden tanımadıkları organizatörle kişi başına bin 500 dolar ödedi. Karayolu ile Marmaris’e getirilen kaçaklara, Yunanistan adalarına gidebilmeleri için bir Zodyak bot verildi. Aralarından birisinin kullandığı 5 metre boyunca ve 7 kişi kapasiteli botla denize açılan kaçaklar, Datça’ya bağlı Emecik köyü Sarı Liman Mevkisine geldiklerinde fırtınaya yakalandı. Şiddetli fırtınayla birlikte kapasitesin çok üstünde yolcu alan bot, su almaya başladı.

Denizin ortasında ölüm kalım savaşı veren kaçaklardan birisi botun batacağını anlayınca 115 Polis İmdat hattını arayıp “Derya problem” diyerek yardım istedi. Her hangi bir tarifte bulunamayan kaçakların yeri cep telefonu sinyalinden tespit edilince bölgeye Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Sahil Güvenlik teknesine alınan kaçaklar, karaya çıkarıldı. Islanmış ve soğuktan donmak üzere olan kaçaklar arasında bulunan ve de çok miktarda su yutan 2 kadın ve 4 çocuk, bekletilen ambulanslarla Datça Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavileri yapıldı.

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 12 erkek ve 2 bayan kaçağa da yiyecek ve giyecek verildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından kaçakların ifadelerinin alınması için jandarmaya teslim edeceği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.