2 bin 500 yıllık Taş Ocağında müzik ziyafeti

Klasik müziğin kalbi Bodrum ilçesinde atmaya devam ediyor. Festivalin tarihi mekanı 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda bu yıl da dünyaca ünlü isimler sahne alıyor.Geçtiğimiz akşam festival sahnesinde klasik müzikseverlerle...

2 bin 500 yıllık Taş Ocağında müzik ziyafeti

Klasik müziğin kalbi Bodrum ilçesinde atmaya devam ediyor. Festivalin tarihi mekanı 2 bin 500 yıllık Antik Taş Ocağı’nda bu yıl da dünyaca ünlü isimler sahne alıyor.

Geçtiğimiz akşam festival sahnesinde klasik müzikseverlerle buluşan Türk Flütist Bülent Evcil ve ABD’li Piyanist Phillip Moll 'The Virtuoso Flute' isminde bir konser verdiler. DenizBank ana sponsorluğunda devam eden 12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali’nde sahne alan Flüt sanatçısı Bülent Evcil ve Piyanist Phillip Moll, konserde J.S. Bach, Ekrem Zeki Ün, Pablo de Sarasate, C.W. Gluck, V. Monti ve G. Briccialdi’nin eserlerini seslendirdiler.

The Virtuoso Flute, cd olacak

Hocası Sir James Galway tarafından neslinin en iyi flütçülerinden biri olarak tanımlanan Bülent Evcil ve birçok ünlü isimle ve orkestrayla eşlikçi ya da topluluk piyanisti olarak çalışan Phillip Moll’un Ekim ayında A.K. Müzik’ten çıkacak olan CD’lerinde yer alan eserlerden oluşan ve konsere de adını veren 'The Virtuoso Flute' projesi, her iki sanatçının da mükemmel uyumuyla Gümüşlük’te festival sahnesindeydi.

Grammy Ödüllü Kronos Quartet Gümüşlük’te

12. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 14 Temmuz akşamı Grammy ödüllü Kronos Quartet konseriyle devam edecek. Modern klasik müziğin dünyada en önde gelen isimlerinden Kronos Quartet, yenilikçi ve gelişmiş yorum ve performanslarıyla son yıllarda klasik müzik dünyasının en aranan gruplarından biri haline geldi. Cutting edge arts ekseninde anılan Kronos Quartet, önemli klasik müzik bestecilerinin eserlerini yorumlamadaki başarısının yanında dünya müziklerine kattığı farklı solukla da her dönem dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış bir grup olarak övgü topluyor.

Festivalin sanat yönetmeni Eren Levendoğlu, Kronos Quartet’i Bodrumlu sanatseverlerle buluşturabilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Yıllardır, festivalimizin sahnesinde görmeyi çok istediğimiz Kronos Quartet, 14 Temmuz akşamı saat 21:00’de festival izleyicisiyle buluşacak. Kronos Quartet’i misafir edecek olmaktan, böylesine saygın bir ismi Bodrum’a getirmekten büyük sevinç ve heyecan duyuyoruz” dedi.(İHA)

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.