AKUT ekipleri bu kez uçurumda mahsur kalan bir keçinin imdadına koştu. 10 gün önce kaybolan keçi 6 saat süren zorlu operasyondan sonra kurtarılarak sahibine teslim edildi.Bodrum ilçesinde 10 gündür kayıp olan yavru keçi AKUT ekibin...

AKUT ekipleri bu kez uçurumda mahsur kalan bir keçinin imdadına koştu. 10 gün önce kaybolan keçi 6 saat süren zorlu operasyondan sonra kurtarılarak sahibine teslim edildi.

Bodrum ilçesinde 10 gündür kayıp olan yavru keçi AKUT ekibin düzenlediği nefes kesen operasyonla mahsur kaldığı uçurum kenarından kurtarıldı.

Konacık beldesinde bulunan 550 metre rakımlı Pedasa Yaylası, Kartalkaya Mevkisi'ndeki sürüsünü otlatan çoban Mehmet Ali Zorlu 10 gün önce kaybolan keçisini uçurum kenarında mahsur kaldığını görünce Akut ekiplerine haber verdi. İhbarı alan Akut ekibi hazırlıklarını tamamlayarak ormana doğru yola çıktı. Zorlu arazi koşullarından yaklaşık 1 saat yürüyen AKUT ekibi daha sonra çoban Ali Zorlu ile birlikte keçinin bulunduğu uçuruma ulaştı. Zorlu’dan keçinin tam olarak nerede bulunduğunu öğrenen AKUT üyeleri halatlarla yaklaşık 70 metre yüksekliğindeki uçurumdan 35 metre aşağıya indi. Güçlükle yavru keçiye ulaşan AKUT üyeleri daha sonra keçiyi halatlara bağlayarak üç aşamada yukarıya çekti. Yaklaşık 6 saat süren operasyon sonucunda yavru keçi sahibi Mehmet Ali Zorlu’ya teslim edildi. Oldukça korkmuş ve tedirgin olduğu gözlenen keçi, sahibi tarafından güçlükle sakinleştirildi. Yaklaşık 6 saat süren kurtarma operasyonunun ardından havanın kararması ile birlikte çobanlık yapan Zorlu gazetecileri ve Akut ekibini güçlükle ormanlık ve kayalık araziden çıkardı.

Keçinin sahibi olan Mehmet Ali Zorlu 10 gündür 5 keçisinin kayıp olduğunu ifade ederek, “Keçim kaybolalı on günü geçti. Bununla birlikte 4 tane daha keçi vardı. Ormanda yırtıcı hayvanlar yemiştir diye düşünüyorum. Bu keçi tek başına oraya gitmezdi. Herhalde yırtıcı hayvanlardan kaçmak için uçuruma kadar ilerledi. Sizin sayenizde keçilerimden birini bulup kurtardık. Parçalayıcı hayvanlardan ürküp kaçmış demek ki. AKUT’a çok teşekkür ediyorum. Her zaman için bizlerin yanında, Allah razı olsun ve başımızdan eksik etmesin” dedi.

Bodrum Akut Lideri Sadettin Uslu ise çobanın yardımı üzerine yola çıktıklarını belirterek, “Ali Rıza Zorlu bize ulaştı. Keçisinin uçurumda kaldığını ve yardım istediğini söyledi. Bizde ekip olarak yaklaşık 50 metre yüksekliğindeki uçurumdan halatlarla inerek 35’ci metrede keçiyi gördük ve kurtarma operasyonu başlattık. Zor bir araziydi, ama keçiyi sağ salim kurtardık” dedi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.