183.YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL RESİM YARIŞMASI YAPILDI

14 Mayıs Eczacılık Bayramının 183. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 32. Bölge Muğla Eczacı Odası ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Menteşe ilçesi ilkokul, ortaokul ve liseler kapsamında “Öğrencinin...

183.YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL RESİM YARIŞMASI YAPILDI

14 Mayıs Eczacılık Bayramının 183. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde 32. Bölge Muğla Eczacı Odası ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle Menteşe ilçesi ilkokul, ortaokul ve liseler kapsamında “Öğrencinin Gözüyle Eczacılık” konusuyla resim yarışması düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya ilçe genelindeki okullardan 75 adet resim yarışmaya katıldı. 3 kategoride düzenlenen yarışmada dereceye giren öğrencilere odamız tarafından hediye çeki ve günün anısına madalyaları verildi.

Ödül Töreninde açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Kadir Serkan Tekin, “Pandemi dolayısıyla iki senedir evden dışarıya çıkamamıştık şimdi ise endemiye dönünce biraz etkinlikler yapalım istedik. Pandemi sürecinde gerek valiliğimiz, büyükşehir ve menteşe belediyemizin ve tüm kurumlarımızın desteğiyle biz eczacılık olarak çok büyük işler yaptık. Vatandaşımızın yanında olduk her fırsatta. Bizler gördük ki böyle bir süreçte biz eczacılar olarak mesleğimizi çocuklarımıza çok güzel anlatabilmişiz. Çocuklarımız eczacılığı öğrenmiş, mesleğimizi biliyorlar. Bizim sadece raftan ilaç alıp satan insanlar olmadığımızı bunu ardında bir güç bir laboratuvar olduğunu anlamışlar. En güzeli de bazı resimlerimizde var Eczacılığı bir süper güç gibi göstermişler ne mutlu bize. Sağ olun iyiki varsınız. Bİz şimdi sizlere ödül vereceğiz ama bu ödülde sıralama yok hepinizde aslında birincisiniz. Hepiniz çok güzel resimler çizmişsiniz hepinizin yüreğine eline sağlık çok teşekkürler. Bu arada bu organizasyonun düzenlemesinde katkı sağlayan yönetim kuruluma ve ilçe temsilcilerime de çok teşekkür ediyorum” dedi.

Programda konuşma yapan Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ise “14 Mayıs Eczacılık bayramı etkinlikleri içerisinde düzenlenen resim yarışması için buradayız. Bu organizasyonu düzenleyen Eczacı odası yönetim kuruluna çok teşekkür ediyorum. Bize ilk bu teklif gelince çok heyecanlandık ve kısa sürede 76 resim katılımı sağlandı. Ben öğrencilerimi kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SOSYAL PROJELERDE HER ZAMAN ÖN SIRADA

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “Muğla Eczacı Odası ve özellikle Muğlalı eczacılar pandemi döneminde çok büyük işler yaptılar. Biz bunları yakından gördük yakından takip ettik. Çok teşekkür ediyoruz. Ama Eczacı Odamızın sadece sağlık sektörü, Vatandaşın sağlığının dışında da çok işler yaptığını görüyoruz. Sosyal projelerde her zaman ön sıradasınız. Bölgemizdeki yangınlarda da gördük Eczacı Odamız her zaman ön safhada idi. Ö yüzden çok kıymetlisiniz. Bugünde çok güzel bir projeye el attınız. Gerçekten bu çocuklar bizim geleceğimiz. Bunların içirişindeki yeteneklerin nasıl dışarı çıktığını da hep beraber eserlerinde gördük. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi

Başkan Gümüş’ün konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, “Eczacı odamızı ve Yönetim Kurulunu kutluyorum. Ben bu öğrencilerimizi yetiştiren öğretmenlerimizi ve onlara destek olan anne ve babalarımızı kutluyorum. Eczacı Odamız çocuklarımızın duygu ve düşüncelerinin ortaya çıkmasını sağlayan bir ortam hazırlamış, bizim öğrencilerimiz pırıl pırıl her alanda becerileri var. Bu becerilerin ortaya çıkmasını sağlayan odamıza tekrar teşekkür ederim” diye konuştu.

Muğla Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan ise konuşmasında “Ölümsüzlüğün ilacı sevgi ve saygı bizde bugün çocuklarımıza biz eczacılığı sevdiriyor aynı zamanda saygı duymayı da öğretiyoruz. Tabi ki biz bilime muhtacız gerek doktorlarımız gerek eczacılarımız gerekse veterinerlerimiz bunlar hep bilim insanları gerçekten de bilime muhtacız. Medeniyetin ilerlemesi, gelişmesi sağlık sisteminin gelişmesiyle olmuş. Eskisen çok düşük olan yaş ortalaması günümüzde sağlık sisteminde katkısıyla yukarıları çıktı. Yaşadığımız pandemi döneminde de tüm çalışmalarıyla önde olan eczacılarımıza minnettarız. Bu duyguyla bu projeyi hazırlayan Eczacı odamıza çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Lise, Ortaokul ve İlkokullar arası dereceye giren öğrencilere ödülleri ve madalyaları verildi.

Lise kategorisinde 1’incilik ödülünü Asya Ataya, 2’incilk ödülünü Hatice Nisa Kılıç, 3’üncülük ödülünü Yağmur Kalafat, Mansiyon ödülünü ise Sırma Sağbili aldı.

Ortaokul kategorisinde 1’incilik ödülünü Elif Alsu, 2’incilik ödülünü Ece Uz, 3’üncülük ödülünü Duru Çalışkan, Mansiyon ödülünü ise Ali Mert Gümüş aldı.

İlkokul kategorisinde 1’incilik ödülünü Çağan Emre Yıldız, 2’incilik ödülünü Bade Demir, 3’üncülük ödülünü Setenay Yılmaz, Mansiyon ödülünü ise Göktuğ Berk Kara aldı.

Programda, 14 Mayıs Eczacılık bayramı gününde hayatını kaybeden odanın en eski eczacılarından olan ECZ. Mustafa Niyazi Kaleli anısına 32. Bölge Muğla Eczacı Odası Ecz. Mustafa Niyazi Kaleli Özel Ödülü Yeşilyurt İlkokulundan İdil Çetiner’e verildi.

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.