17 yaşında 4’üncü romanını yazdı

İlk romanını 14 yaşında yazan Rana Demiriz, Gölgedeki Işıklar roman serisinin ‘Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge’yi tanıttı. 17 yaşında 4 roman yazarak yeni bir başarıya imza atan Demiriz, sadece ülkemizde değil, dünyada...

17 yaşında 4’üncü romanını yazdı

İlk romanını 14 yaşında yazan Rana Demiriz, Gölgedeki Işıklar roman serisinin ‘Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge’yi tanıttı. 17 yaşında 4 roman yazarak yeni bir başarıya imza atan Demiriz, sadece ülkemizde değil, dünyada da ilkler arasına girmeyi başardı.

Büyük ilgi gören Gölgedeki Işıklar serisi genç roman yazarı Rana Demiriz’e Başbakanlık dahil, bir çok kamu kuruluşundan ödüller kazandırmıştı. IDEA (Uluslar arası Münazara ve Eğitim Derneği) tarafından “Dahi” olarak kabul gören Rana Demiriz, bu başarılarını okullarda verdiği seminerlerle yaşıtlarıyla paylaşırken, kitap okuma ve kitap sevgisinin kazanımlarını anlatmaya devam ediyor. Genç arkadaşlarına rol model de olan Rana Demiriz, gerek Milli Eğitim bakanlığı, gerekse özel okullardan aldığı seminer davetlerine mümkün oldukça katılmaya çalıştığını, bunu da sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğünü açıkladı.

İlk romanını 14 yaşında yazarak Türkiye’nin en genç roman yazarı unvanını alan Rana Demiriz, 2. Kitabı Gölgedeki Işıklar Yüzleşme’yi 15 yaşında yayımladı. Devamı olan Gölgedeki Işıklar Donmuş Ateş’i 2011 yılında 16 yaşında iken yayımlayan genç yazar, serinin son romanı Gölgedeki Işıklar Kutsal Denge’yi de 17 yaşında yayımladı.

Geçtiğimiz yıl romanlarından esinlenerek yaptığı resimlerinden oluşan sergisi de kitapları kadar ilgi çekmiş ve Toledo’da Akşam adlı yağlı boya tablosunu son romanında kapak teması olarak kullandı.

İstanbul Bostancı Doğa Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Rana Demiriz, 4. Romanının ardından 5. Romanına başladığını belirterek, 2013’ün son aylarında bu romanının da tamamlamak istiyor.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.