16 tesise mühür şoku

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bodrum'da bayram tatilini geçirdiği sırada yaptığı incelemeler sonrasındaki sert eleştirileriyle gündeme gelen Bodrum koylarındaki çarpık yapılaşmayla ilgili incelemelerin ardından 16 tesis...

16 tesise mühür şoku

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bodrum'da bayram tatilini geçirdiği sırada yaptığı incelemeler sonrasındaki sert eleştirileriyle gündeme gelen Bodrum koylarındaki çarpık yapılaşmayla ilgili incelemelerin ardından 16 tesis mühürleniyor. Tesislerin arasında Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşı Fettah Tamince’nin işlettiği Rixos’un bazı bölümleri ve Pina’daki tartışmalı otel de var.

Başbakan Erdoğan'ın talimatının ardından hemen harekete geçen üç bakanlığa ait ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yapılan incelemelerin ve geçtiğimiz günlerde yapılan ilk tebligatların ardından Torba- Kaynar mevkii, Güvercinlik ve Göltürkbükü beldelerinde Kıyı Kanunu’nu ihlal ederek inşa edilmiş 16 tesis tespit edildi. Bu tesislerin önceki günden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri tarafından mühürleme işlemine başlandığı, yıkım kararları ve para cezalarının tebliğ edildiği ve yıkılacak bölümlerdeki tahliye işlemleri için süre tanındığı öğrenildi. Mühürleme ve cezaların tebliğ işlemlerinin Bodrum Belediyesi devre dışında bırakılarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından Daire Başkanı ve Şube Müdürleri düzeyinde bürokratların başkanlığındaki bir heyetin uygulaması ise dikkat çekiyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin mühürleme ve yıkım tebligatı yaptığı tesisler arasında ünlü işletmeler var.

Bu tesisler arasında Savoy Otel, Rixos Otelin iskele ve önündeki yarımadada yaptığı tesisler, Aydın Doğan'a ait inşaat halindeki otel, Vogue Otel, Thor Otel, eski adı Bluedreams olan tesisin son dönemde yapılan eklentileri, Güvercinlik Pina Yarımadasında yoğun tartışmalara neden olan Çankırı İnşaat’a ait tesis ile Göltürkbükü Beldesi sınırları içinde bulunan Cennetkoy'da yapımı devam eden iki tesisin olduğu iddia ediliyor.

Öte yandan mühürleme ve yıkım tebligatı alan tesislerin işletmecilerinin önümüzdeki günlerde idare mahkemesine giderek hukuksal mücadele başlatacakları ve yaptığı imar planlarına göre kendilerine inşaat ruhsatı veren Bodrum Belediyesi aleyhinde tazminat davaları açmaya hazırlandıkları edinilen diğer bilgiler arasında.

Önceki gün bir işletmenin açılış törenine katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da konuya ilişkin, "Biz gerekli tebligatları oradaki bütün işletmelere yaptık. Artık hangisi kıyı bandının içinde kalıyorsa gerekli işlemler yapılacak" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.