14 saat ağaçta asılı kaldı

Fethiye ilçesinde paraşütüyle uçurumun kenarındaki bir ağaçta 14 saat asılı kalan Kuveytli turist, UMKE ve AKUT ekiplerince kurtarıldı.Arkadaş grubuyla Ölüdeniz’e tatile gelen Kuveytli yaşındaki Emad Alemadı (47) dün saat...

14 saat ağaçta asılı kaldı

Fethiye ilçesinde paraşütüyle uçurumun kenarındaki bir ağaçta 14 saat asılı kalan Kuveytli turist, UMKE ve AKUT ekiplerince kurtarıldı.Arkadaş grubuyla Ölüdeniz’e tatile gelen Kuveytli yaşındaki Emad Alemadı (47) dün saat 16.00 sıralarında Babadağ’ın bin 700 metrelik pistinde uçuş hazırlıklarını yaptı. Babadağ’da sise rağmen gerekli rüzgarı bulunca tekli uçuşa geçti. Akşam saatlerinde arkadaşları Kuveytli Emad Alemadı’yı göremeyince panik yaşadı. Sky yamaç paraşütü şirketi sahibi Murat Tüzer ve Babadağ hava sporları merkezi ilgilileri Babadağ çevresinde inceleme ve araştırma yaptılar. Sabaha kadar süren çalışmalarda netice alınamadı. Sabah erken saatte yapılan aramada bin 700 metrelik pistten yaklaşık 400 metre aşağıda sarp bir kayanın ucundaki harneste Kuveytli paraşütçünün asılı vaziyette olduğu görüldü. Aşağısı uçurum olan yerde sabaha kadar Kuveytli için UMKE ve AKUT’tan yardım istendi.

UMKE ve AKUT müdahale etti

Mustafa Eren sorumluluğundaki UMKE ekibiyle Ersin Gür sorumluluğundaki AKUT ekibi de güçlükle sarp kayalıklardan geçerek Kuveytli paraşütçüye ulaştılar. UMKE sorumlusu Mustafa Eren, Emad Alemadı’yı aşağıya indirdi. Felç rahatsızlığı da geçirmiş Emad Alemadı sedyeye yatırıldı. AKUT ve UMKE ekibi ilk müdahalenin ardından sedyeyle zaman zamanda kendi isteği üzerine Kuveytli kucakta taşındı. AKUT’un kurduğu istasyonlarda sarp ve dik kayalıklardan halatlarla yukarı çekilen Paraşütçü Babadağ’ın bin 700 metrelik pistine çıkartıldı.

Sağlık durumu iyi

Ambulansa alınan paraşütçü Fethiye Devlet Hastanesine kaldırılıp tedavi altına alınırken vücudunda herhangi bir kırık olmadığı belirlendi. Kuveytli paraşütçü Emad Alemadı, sisli havada uçuşa geçtiğini ağaca çarptığını sabaha kadar beklediğini söyledi. 3 yıl kadar önce İngiliz atından düştüğünü 9 ay yoğun bakımda kaldığını doktorların felçli kısmının iyileşmesi için yamaç paraşütü sporuna devam etmesini istediklerini bu yüzden uçmayı sürdürdüğünü belirten Alemadı, yine uçmak için Babadağ’a çıkacağını söyledi. 13 yıldır uçtuğunu da söyleyen Kuveytli paraşütçü kendisini kurtarmaya gelen ekiplere teşekkür etti.

Bu haber toplam 87 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.