120 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI

Muğla’ya yapılacak 120 milyon TL tutarındaki spor tesislerinin inşaatları devam ederken, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa tesislerde bazı incelemelerde bulundular.AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve...

120 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI

Muğla’ya yapılacak 120 milyon TL tutarındaki spor tesislerinin inşaatları devam ederken, AK Parti Muğla Milletvekilleri Yüksel Özden ve Ali Boğa tesislerde bazı incelemelerde bulundular.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden, Muğla'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca yapımı devam eden spor salonu, antrenman salonu, gençlik merkezi, yarı olimpik yüzme havuzunda incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında İl Müdürü Bekir Çeker'den bilgi aldı.

Kışla Parkı ve Düğerek yolunda yapımları devam eden spor komplekslerini inceleyerek bilgi alan milletvekilleri, çalışmaların kısa süre içerisinde önemli bir noktaya gelmiş olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Milletvekili Özden, incelemeler sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Muğla ve ilçelerinde çok sayıda spor ve gençlik merkezi inşa edildiğini söyledi. Özden, Muğla Merkez’de yapımı devam eden tesislerin maliyetinin 25 milyon lira civarında olduğunu dile getirdi.

Merkezde kurulan gençlik merkezinde 30'a yakın atölye, derslik, halk oyunları salonu ve kütüphane bulunduğunu belirten Özden, "Biz sanat, kültür ve sporun yanında bir medeniyet iddiasıyla gençlerimizi yetiştiriyoruz. 1071'den 2071'e bakan tam donanımlı gençler yetiştirme çabası içindeyiz" dedi.

“Gençliğe sahip çıkıyoruz”

Muğla ve ilçelerinde toplam maliyeti 120 milyon lirayı bulan gençlik ve spor yatırımlarının bir çoğunun tamamlanmak üzere olduğunu ve kısa süre sonra açılışlarının yapılacağına işaret eden Özden, "Biz gençliğe sahip çıkıyoruz derken bunun sadece lafla değil, sadece basit türden etkinlikler ile değil sanatı, sporu, kültürü içine alan her türlü etkinlikleri içine alan faaliyetlerimiz ile sahip çıkıyoruz. Kapalı Spor Salonu, Gençlik Merkezi, Olimpik Yüzme Havuzu ile sahip çıkıyoruz. Bende bu tesisleri uzun zamandır ilk defa geziyorum. Gerçekten gurur duydum. Ülkem adına sevindim. " diye konuştu.

Muğla Milletvekili Ali Boğa ise Bakanlığın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde de Fethiye Gençlik Merkezi, Fethiye Eldirek 2 bin kişilik spor salonu ve Seydikemer spor salonu yaptığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Neden bizden yetenekli genç çıkmıyor, uluslararası müsabakalarda rekorları bizim gençlerimiz kırmıyor? diye hep hayıflanmışımdır ama yetenek denen şeyin üzerini işlerseniz onu kazırsanız, kıymetli bir maden gibi işlerseniz yetenek ortaya çıkıyor. İnşallah bu gençlik merkezleri, spor salonları gençlerimizi toplumun dışına iten değil, toplumla kucaklaştıran, toplumla gençleri birleştiren ve gençlerin yeteneğini, kendilerine özgüveni sağlayacak şekilde geliştiren önemli merkezler olacaktır. O bakımdan toplumun dışına itilmiş yeteneği körelmiş gençler değil, yeteneğinin üstü cilalanmış ve hakikaten kendi yeteneğini geliştiren ve o yeteneği önce ailesine sonra topluma yansıtan gençler yetiştirecek buralar."

Tesislerdeki incelemelerini tamamlayan milletvekilleri İl Müdürü Bekir Çeker'e çalışmalara gösterdiği hassasiyet için teşekkür etti.

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.