113 milyonluk yatırım

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından Atıksu Arıtma Tesisi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında protokol imzaları atıldı. Bu proje, 113 milyon 600 bin TL yatırımla...

113 milyonluk yatırım

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis Mahallesi’ne Büyükşehir Belediyesi tarafından Atıksu Arıtma Tesisi için Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında protokol imzaları atıldı. Bu proje, 113 milyon 600 bin TL yatırımla Bodrum’un en büyük arıtma tesisi olacak.

Sinem Karakaya

Dünya’nın ve Türkiye’nin en özel turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın Bodrum ilçesine, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Bodrum’un en büyük yatırımı olacak Turgutreis Atıksu Arıtma Tesisi için protokol imzalandı.

Protokol, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman ile yüklenici firma yetkilileri arasında gerçekleşti.

2 Kademeli olarak planlanmış ve ÇED Olumlu Belgesi de alınmış olan Turgutreis İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin toplam kapasitesi 37 bin metreküp ve 200 bin nüfusa hitap edecek.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Bodrum altyapısı için imzaların atılması ve değerlendirme aşamasında olan Gümbet- Gümüşlük arıtma modernizasyon ihalesi ile birlikte toplam yatırımı 400 Milyon TL’yi bulacak. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile imzaladığı ve inşaatı başlayan Bodrum Torba altyapı yatırımı da 250 Milyon TL değerinde ve Büyükşehir Belediyesi bu yatırımı 27 yıl gibi bir sürede ödeyecek. Büyükşehir Bodrum altyapısı için toplam 650 Milyonluk yatırımı gerçekleştirmiş olacak.

“ÜSTÜ HERKESİ, ALTI BİZİ YAKAN BODRUM OLMAKTAN ÇIKACAK”

Bu yatırım ile Bodrum’a en büyük tesis yapacaklarını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’ya hayırlı olmasını dileyerek, “ Turgutreis hattı önemli bir ayaktı. Ama Türkbükü ve İçmeler hattını bakanlığımızla yapıyoruz. Sanırım Gümüşlük ve Gümbet arasındaki hat konusu da yakın zamanda onaylanacak. Bodrum’da yıllardır yapılamayan, var denilen ancak yeteri kadar nitelikli olmayan bir arıtmaydı. Buradaki en önemli konulardan birisi derin deşarjın bin metresi karada, 2 bin metresi de denizde olmak üzere tamamen açık denize deşarj edilecek şekilde sistemin olması önemli. Şuanda burada olmayan ama daha sonra değerlendireceğimiz arıtma suyunun yeşil alanlarda kullanılmasıyla ilgili bütün arıtmalarda ortaya koyduğumuz bir anlayış var, onun gereğini yapacağız. Dolayısıyla Bodrumumuza çok uzun yıllar hizmet edecek projemizin bir tek ayağı kaldı. Bodrum artık üstü herkesi, altı bizi yakan Bodrum olmaktan çıkacak. Altı da üstü de Muğla'ya uyumlu ve bize yakışır bir yer olacak. Bu yatırım, KDV dahil 113 milyon 600 bin TL'lik bir yatırım. Geniş bir alana iki kademeli yapılacak. 37 bin metreküplük bir kapasiteye sahip olacak. Bu özellikleri ile kanalizasyon sisteminde ise yüzde 40'lık bir düzeydeyiz. Umarım onu da diğer yaz bitirmiş olacağız. Tesisimizin de 18 aylık bir süresi var. Temennimiz bunu da bir an önce bitirmek ve hizmete sunmak. İki projeyi bir araya getirtip deneme sürecini olacak. Kanalizasyon bittiğinde arıtma hattımızda bitmiş olacak ve birlikte hizmet vereceğiz diye planlıyoruz” şeklinde konuştu.

“MUĞLA KENDİSİNE YAKIŞAN BİR ALTYAPI KALİTESİNE KAVUŞACAK”

Başkan Gürün, “Daha sonraki yıllarda çamurla ilgili ek projeler yayınlayabiliriz. Birçok projemiz var, hangisinin daha uygun olduğunu değerlendireceğiz.  Muğla'ya ve ülkeye böyle bir tesis kazandırmak kariyer açısından bir gurur kaynağı diye düşünüyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Bu proje için mutlu olduklarını dile getiren firma yetkilileri ise, “Muğla’nın bizim için ayrı bir yeri var. Muğla halkına gönülle, sevdayla, her şeyimizle çalışıp ortaya güzel bir çalışma yapacağımıza dair söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLAR NE KADAR ÖNEMLİ YATIRIM OLDUĞUNUN FARKINDA OLAMIYOR”

Öte yandan Başkan Gürün, yapılacak olan çalışmanın vatandaşlara güzel aktarılması için firma yetkililerinden ricada bulundu.

Başkan Gürün, “Biz, çok önemli yatırımlar yapıyoruz. Fakat vatandaşlar, o kazılmış olan yerin gürültüsü, çamuru gibi şeylerle ilgileniyor. Vatandaşlar, yaptığımız için ne kadar artı getirdiğini farkında olamıyor. Hem maddi hem manevi yönden ne kadar önemli olduğunu vatandaşlara anlatmamız gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 102 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.