11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

7-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında DenizBank’ın katkılarıyla gerçekleşecek11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sanatseverlere Karyalı Prenses’in evinden estetikle, sanatla, balenin büyülü diliyle merhaba diyecek.Devlet Opera...

11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali başlıyor

7-21 Ağustos 2013 tarihleri arasında DenizBank’ın katkılarıyla gerçekleşecek

11. Uluslararası Bodrum Bale Festivali sanatseverlere Karyalı Prenses’in evinden estetikle, sanatla, balenin büyülü diliyle merhaba diyecek.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün, sanatsal kalitesine, zengin repertuvarına, ulusal ve uluslararası sanatsal arenada ulaştığı başarılarına güvenle 2003’den beri kesintisiz her yıl, büyük bir sevgi ve disiplinle düzenlediği ve Bodrum’a armağan ettiği “Uluslararası Bodrum Bale Festivali”, bu yıl da Bodrum gecelerinde, yıldızları sahneye indirecek.

On bir yıldır, her Ağustos’ta, Bodrum’da, Türk Devlet Bale Toplulukları ile yabancı konuk bale sanatçıları ve topluluklarının muhteşem performanslarıyla gerçekleşen festivalin bu yılki açılış temsili “Hurrem Sultan” balesi ile olacak.

7 Ağustos 2013’de, İstanbul Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek eser, muhteşem kostüm ve danslarıyla tarihi bir dönemi, görsel bir zenginlikte sanatseverlere sunacak.

Padişah Sultan Süleyman’ın tahta geçişinden başlayarak, adaleti ile ''Kanunî'' adını aldığı dönemin çarpıcı kesitlerle sahneye aktarıldığı eser, Sultan Süleyman’ın tutkularını, seferlerini, zaferlerini ve Hurrem ile geçen saray yaşamını konu alıyor. Müzikleri Nevit Kodallı’ya, koreografisi ise Oytun Turfanda’ya ait, 2 perdelik “Hurrem Sultan” balesini Deniz Yamanus ve Oktay Keresteci sahneliyor.

Festival programının ikinci eseri, Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin, Dünya Dans Günü’nde muhteşem bir prömiyer ile sahnelere taşıdığı “Bach Alla Turca” olacak.

Samsun Devlet Opera ve Balesi tarafından, 10 ve 11 Ağustos 2013 tarihlerinde iki temsil ile seyirci karşısında olacak eser, iki bölümden oluşuyor.

J. S. Bach’ın eserlerinden yola çıkılarak, iki farklı yaklaşımın uyumlu bir bütünlükle sahnelendiği “Bach Alla Turca” balesinin ilk bölümü “Bach Konçerto” adını taşıyor. Masa başında oturmuş dört karakter arasında geçen karşılıklı uzlaşma, ortak görüş ve ikna kavramlarını Bach’ın tempolarına göre işleyen  çağdaş bir dans yorumu. İlk bölümün Libretto ve koreografisi ile dekor ve kostüm tasarımı ise Marco Cantalupo ve Katarzyna Gdaniec’e ait.

Bu haber toplam 151 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.