10 bin 757 göçmen yakalandı

Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kaçak göçmenleri tercih noktası Muğla sahilleri. 2013 yılı ve 2014 yılı Temmuz ayı itibarıyla Muğla sahillerinden kaçak olarak çıkış yapmak...

10 bin 757 göçmen yakalandı

Yunanistan üzerinden Avrupa ülkelerine yasa dışı yollardan geçmeye çalışan kaçak göçmenleri tercih noktası Muğla sahilleri. 2013 yılı ve 2014 yılı Temmuz ayı itibarıyla Muğla sahillerinden kaçak olarak çıkış yapmak isteyen toplam 10 bin 757 göçmen ile birlikte 101 insan taciri yakalandı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı birimler tarafından 2013 ve 2014 yılının 10 Temmuz’u itibari ile Ege Denizinde toplam 10 bin 757 kaçak göçmen yakalandığı açıklandı.

Doğu ve Güneydoğu illeri sınırından kaçak yollara giriş yaptıktan sonra Mersin ve İstanbul merkezli insan tacirleri tarafından kişi başı 2 ila 4 bin dolar arasında yurt dışına kaçış planı yapan başta Suriye ve Irak uyruklu kaçaklar, Muğla başta olmak üzere AB ülkelerine kaçış noktası olarak Ege kıyısını tercih ediyor. Deniz yolu ile kaçışlar esnasında zaman zaman meydana gelen kazalarda yüzlerce kaçak göçmen Ege Denizinde yaşamını yitiriyor.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı’na bağlı Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri sürekli olarak denizde denetimlerini sürdürürken, teknesi arıza yapan ve denizde sürüklenen birçok kaçak göçmen kurtarılarak yaşama döndürülüyor. Son olarak Sahil Güvenlik botu tarafından Marmaris Kargı Koyunda “La Vida La Costa” isimli tekne içerisinde düzensiz göçmen grubu tespit edildi. Yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 33 göçmen kurtarılırken, 2 göçmen kaçakçısı yakalandı. Kurtarılan göçmenler Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Emniyet birimlerine teslim edildi.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı bağlısı Sahil Güvenlik botu tarafından Fethiye ilçesi Fethiye Körfezi açıklarında yelkenli tekne içerisinde düzensiz göçmen grubu tespit edildi. Yapılan arama kurtarma operasyonu neticesinde 24 göçmen kurtarıldı.

Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığına bağıl ekipler tarafından 2013 yılında Ege denizinde 251 olayda 6 bin 937 kaçak göçmen ile birlikte 71 göçmen kaçakçısı yakalandı. 2014 yılının 10 Temmuz’u itibari ile Ege Denizinde yaşanan 172 olayda, 3 bin 820 kaçak ile birlikte 30 göçmen kaçakçısı yakalandığı açıklandı.

Bu haber toplam 62 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.