‘1 Mayıs hak edilmiş bir gündür’

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ‘1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.Bayram olarak kutlanan günlerin sosyal, kültürel anlamda birleştirici günler olduğunu söyleyen Başkan Gürün;...

‘1 Mayıs hak edilmiş bir gündür’

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, ‘1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Bayram olarak kutlanan günlerin sosyal, kültürel anlamda birleştirici günler olduğunu söyleyen Başkan Gürün; “1 Mayıs, emeğinin karşılığını, haklarını arayan bir grup işçinin başlattığı anlamlı mücadelenin tüm dünyada yankı bulması ve destek görmesi sayesinde günümüzde bayram havasında kutlanmaktadır. Birlikteliğin, dayanışmanın, haklarını arayan işçilerin, çalışanların, çalışma saatleri, çalışma şartları, sağlık güvenceleri gibi her konuda sesini duyurabildikleri, meydanların emekçilerle dolduğu hak edilmiş bir gündür.” dedi.

1 Mayıslarda sömürüye karşı ciddi bir karşı duruşun sergilendiğini söyleyen Başkan Gürün; “Meydanlarda sadece işçileri değil, tüm emekçileri, işçi örgütlerini, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini el ele , kol kola, dayanışma ve kardeşlik duygularıyla birlikte görmeliyiz.” dedi.

Ülkemizde, emek üzerindeki vergi yükünün azaltılması ve iş yasasının emekten yana yapılandırılmasının çok acil bir şekilde ele alınması gerektiğini söyleyen Başkan Gürün “Sömürünün ve savaşların olmadığı, birlikte yaşama kültürünün, hakça yaşamın ve paylaşımın egemen olduğu gelecek güzel günler diler, tüm emek kahramanlarının 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutlarım. “dedi.

Bu haber toplam 117 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.