Yatağan’da, Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleşti

Yatağan’da, Okul Güvenliği Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Kaymakam Hayrettin Çiçek başkanlığında gerçekleşti.Toplantıya, Belediye Başkan vekili Kemal Dülger, Jandarma Komutanı Engin Ocak, Emniyet Müdür...

Yatağan’da, Okul Güvenliği Toplantısı gerçekleşti

Yatağan’da, Okul Güvenliği Toplantısı Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda Kaymakam Hayrettin Çiçek başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıya, Belediye Başkan vekili Kemal Dülger, Jandarma Komutanı Engin Ocak, Emniyet Müdür vekili Erdal Korhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaan Kutlu, Okul müdürleri, muhtarlar, Okul aile birliği başkanları, kantinciler, diğer ilgililer katıldı. Yatağan’da 45 mahalle olmasına rağmen toplantıya 17 muhtar katılınca Kaymakam Hayrettin Çiçek, toplantıya katılmayan muhtarlar hakkında idari ve hukuki işlem yapılacağını belirtti. Çiçek, Muhtarlar başımızın tacıdır ama görevlerini de yerine getirmeleri gerekiyor’ ifadesini kullandı.

Kaymakam Hayrettin Çiçek de yaptığı konuşmada; “Şu anda burada İlçemizdeki okullarda eğitimin güvenlik ve huzur içinde geçmesi için toplandık. Bu konuda İç İşleri ve Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları var. Okullarda MOBESE çalışmaları hızla devam ediyor şu ana kadar okulların çoğunda MOBESE var ancak önümüzdeki günlerde bu sistem entegrasyona başlanıp Emniyet müdürlüğünden takip edilecek ve kalan okullarında Valiliğimiz koordinasyonunda önümüzdeki günlerde MOBESEYE kavuşacak. Bu toplantıda servis ve gıda güvenliği de ele alınacak. Bütün amacımız sorunsuz bir eğitim yılıdır. Toplantımızda, eğitim güvenliği, hijyen güvenliği, servis güvenliği, özel okulların servis ve eğitim güvenliği” dedi.

Toplantı da Belediye Başkan vekili Kemal Dülger, Jandarma Komutanı Engin Ocak, Emniyet Müdür vekili Erdal Korhan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Kaan Kutlu, Yatağan’da 6 bin 839 remi okullarda okuyan özel okullarda 1. 582 öğrenci olduğunu belirterek, Okul müdürleri, muhtarlar, Okul aile birliği başkanları, yapılan çalışmalar ve talepleri hakkındaki düşüncelerini dile getirdiler. Bazı okul müdürleri okul çıkışlarında hızlı geçen araçlar ve motosiklet sürücüleri için resmi emniyet görevlisi istedi. Toplantıda öğrencilerin huzur ve güven ortamında, taşınması eğitimin sağlıklı ortamlarda yapılması ve uyuşturucu ve diğer zararlı içeceklerle mücadele edilmesinin altı çizildi.

Bu haber toplam 193 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.