Menteşe’de 1 Mayıs çağrısı yapıldı

Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanında bir araya gelen işçi ve emekçiler 1 Mayıs’a çağrı yaptı. Yapılan basın açıklamasında “Hayatımızı sürdürülebilir kılan tüm ihtiyaçlarımızın yaratıcısı olan emeğin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl çok önemli bir tarihsel eşikte kutlayacağız” denildi.

Menteşe’de 1 Mayıs çağrısı yapıldı

Menteşe’de Sınırsızlık Meydanı’nda bir araya gelen TMMOB Muğla, DİSK, KESK ve Muğla Tabip Odası üyeleri 1 Mayıs İşçi Bayramı’na çağrı yaptı.

Çağrı açıklamasında CHP İl Başkanı Zekican Balcı, CHP Menteşe İlçe Başkanı Nail Kızıl, STK temsilcileri katıldı.

Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin tarafından okunan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Hayatımızı sürdürülebilir kılan tüm ihtiyaçlarımızın yaratıcısı olan emeğin uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı bu yıl çok önemli bir tarihsel eşikte kutlayacağız.

Yıllardır artarak devam eden ekonomik krizin etkilerinin artık neredeyse zirve yaptığı, sömürünün alabildiğine derinleştiği, iktidar zorbalığının hayatımızın her alanını kabusa çevirdiği koyu bir karanlığın içinden geçiyoruz.

20 yılı aşkın süredir ülkeyi yöneten ve yaşadığımız bu karanlığın tek sorumlusu olan siyasi iktidar her zaman olduğu gibi toz pembe bir ülke tablosu çizmekten vazgeçemiyor. Tek adam rejimi altında parti organı gibi çalışan devlet kurumları, yandaş sermaye kesimlerinin kontrolündeki basın kuruluşları ve arsız bir çığırtkanlık içindeki iktidarın sosyal medya trolleri sistematik bir çabayla gerçeklerin üzerini örtmeye çalışıyor.

İktidarın süslü yalanlarının, çıplak gerçeğin üstünü örtmesine izin veremeyiz. İliklerimize kadar hissettiğimiz yakıcı sorunlarımızı ve bunun altında yatan nedenleri, kazanılmış haklarımızın özgürce kullanımı,yeni ve zaruri taleplerimizi, emekçilerin, ezilenlerin, yoksulların sesini hep bir ağızdan dile getirmek zorundayız.

Bu ülkenin bizlere sağladığı olanaklar ile eğitim görerek çeşitli meslekler edinmiş bizlerin ülkemize ve gelecek nesillerimize karşı sorumluluğu olduğuna inanıyoruz. Bize dayatılan bu baskı ve sömürü düzenine karşı emekçilerin hakları için, adalet için, özgürlük için, demokrasi için, barış için ve elbette eşitlik için sesimizi yükseltmek ülkemizin geleceğine karşı sorumluluğumuzun gereğidir.

Ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek, geleceğe olan umudumuzu birlikte büyütmek için tüm üyelerimizi 1 Mayıs 2024’te meydanlara çıkmaya, yeni bir başlangıç ve umutlu bir gelecek için kortejlerde omuz omuza olmaya davet ediyoruz.Meydan Bizim, Bayram Bizim!Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz!”

Bu haber toplam 312 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.