Tuğçe Gündüz

Tuğçe Gündüz

TARTILAR DA YALAN SÖYLER Mİ?

Aslında diyetime tamamen uymuştum. Ama tartıda istediğim sonucu göremedim. Galiba yapamıyorum diye ümitsizliğe kapıldığınız zamanlar oldu mu? Bu durum gerçekten sizi etkilemeli mi? Tüm sürecinizi etkileyen tek şey tartıda gördüğünüz sayılar mı? Başlamadan önceki halsizlikleriniz geçtiyse, artık kendinizi daha hafif hissediyorsanız, haftalar önce giyemediğiniz pantolonu giymeye başladıysanız ya da kemerinizdeki deliği bir öncekine takıyorsanız bu sizin için daha iyi haber değil midir?

Sonucu bedeninizde hissetmek, tartıdaki sayıların değişiminden daha önemlidir. Öncelikle, tartının sadece bir anlık ölçüm olduğunu hatırlamalısınız.

Her Gün Tartılmak Doğru Mu?

Unutmayın ki gün içindeki; stres seviyeniz, egzersiz durumunuz, su tüketiminiz, hormonal durumlarınız, tükettiğiniz besinler, gece yaşadığınız uyku problemleri ve hatta tuvalete çıkma alışkanlıklarınızdaki değişiklikler de tartıdaki gördüğünüz sonuçları etkiler. Yani günün her saati tartıda başka sayılarla karşılaşmanızın sebepleri bu durumlardan birini ya da birkaçını yaşamanız olabilir. Bu yüzden her gün tartılmak sizi olumsuz yönde etkileyebilir.

Bedeninle Arana Sayıların Girmesine İzin Verme!

Kiloyu tek başına bir başarı veya başarısızlık ölçütü olarak görmemelisiniz. Sağlık bir bütündür ve kilo sadece bir parçasıdır. Bedeninize karşı yaklaşımınızı tartıda gördüğünüz sayılar etkilememelidir. Tartı sonuçlarına odaklanmak yerine genel sağlık durumunuza ve kendinizi daha iyi hissetmenize odaklanmak her zaman en iyisi olacaktır.

Farkı Tartıda Değil Vücudunda Gör!

Tartılar sadece bir araçtır. Bedeninizdeki değişimi görmenin tek yolunun sayılardan geçmez, gerçek sağlık ve mutluluk daha derin faktörlere dayanır. Tartılarla olan ilişkinizi dengeli bir şekilde ele almak ve sağlıkla ilgili geniş bir bakış açısıyla hareket etmek önemlidir. Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıkları ile uyum içinde ilerlemek, gerçek hedefiniz olmalıdır.

Sağlıklı günler dilerim.

DİYETİSYEN TUĞÇE GÜNDÜZ

Önceki ve Sonraki Yazılar
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.