Uzun: “Hukuku, hukukçulara bırakınız”

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hiçbir hukuk eğitimi almamış olan lisans mezunlarına da idari yargıda hakim olma imkanı verilmesini eleştirdi. Uzun; “Yanlışın tek bir adı vardır...

Uzun: “Hukuku, hukukçulara bırakınız”

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hiçbir hukuk eğitimi almamış olan lisans mezunlarına da idari yargıda hakim olma imkanı verilmesini eleştirdi. Uzun; “Yanlışın tek bir adı vardır ve o da yanlıştır. Hukuku hukukçulara ve kendi haline bırakınız, bırakınız ki hukuk adalet dağıtsın”dedi.

Muğla Baro Başkanı Avukat Cumhur Uzun, 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile hiçbir hukuk eğitimi almamış olan lisans mezunlarına da idari yargıda hakim olma imkanı verilmesini eleştirerek, “Yanlışın tek bir adı vardır ve o da yanlıştır. Hukuku hukukçulara ve kendi haline bırakınız, bırakınız ki hukuk adalet dağıtsın” dedi.

Baro Başkanı Uzun, yaptığı yazılı açıklamada 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile; Ohal ile hiç ilgisi olmadığı ve olamayacağı halde 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanununun 8. Maddesi değiştirilerek; İdari yargı da, hiçbir hukuk eğitimi almamış 4 yıllık fakülte mezunu (Su Ürünleri-Tıp-Mühendislik- Eğitim-vb.) herhangi bir kişinin Hakim olması imkanı getirilmesini eleştirerek , “Hukuk bir bilimdir ve bunun ilmini alanlar tarafından yerine getirilmelidir. Gerçek adalet, ancak hukuk ilmini almış kişiler eliyle yapılan bir yargılama sonucu ortaya çıkar. Nasıl ki tıp bir bilim ve bu ilmi almış kişiler eliyle yerine getirilmekte ise, aynı şey hukuk içinde geçerlidir.

Aksi durumda adalet beklemek tesadüflere kalacaktır. Oysa devletin temeli olan adalet, tesadüflere terk edilemeyecek kadar önemlidir” ifadesini kullandı.

Baro Başkanı Uzun, sözlerini “Türkiye hukuk devleti olmak istiyor ve bu konuda kararlı ise, hukukçusuna ve hukukuna önem vermeli, “Hukukçu olmayan hakimler ülkesi ” olmamalıdır. Şeklinde sürdürerek açıklamasında şunlara yer verdi :

“Yapılan her yönüyle yanlıştır ve ülkenin yargısına hiçbir faydası yoktur. Yanlışın tek bir adı vardır ve o da yanlıştır. Hukuku hukukçulara ve kendi haline bırakınız, bırakınız ki hukuk adalet dağıtsın. Yanlıştan dönülmesi umudu ve saygılarımla ”

Bu haber toplam 43 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.