Orman köylüsüne 13 milyon destek

Yüzde 68’i ormanla kaplı olan Muğla ve ilçelerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylüsüne 2003 yılından bu yana 13 milyon TL tutarında destek verildi. Verilen desteklerin projelerin çeşitlendirilmesi ile...

Orman köylüsüne 13 milyon destek

Yüzde 68’i ormanla kaplı olan Muğla ve ilçelerinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından orman köylüsüne 2003 yılından bu yana 13 milyon TL tutarında destek verildi. Verilen desteklerin projelerin çeşitlendirilmesi ile bundan sonra da devam edeceği bildirildi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı orman köylerinde yaşayan vatandaşlara destek vermeye ve gelir düzeylerini artırmaya devam ediyor.

Bakanlık tarafından orman köylerinde yaşayanların sosyal ve ekonomik gelişmelerini desteklemek maksadıyla geliştirilen projeler ülke genelinde ara vermeden uygulanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nce (OGM) bu projelerin devam ettiği Muğla’daki orman köylülerine 2003 yılından bu yana 13 milyon TL kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık

Muğla’da da güneş enerjisi, süt sığırcılığı ve fenni arıcılık gibi konularda orman köylülerine 13 milyon TL kredi desteği sağladı. 2.979 aileye güneş enerjisi, 470 aileye süt sığırcılığı ve 458 aileye fenni arıcılıkta olmak üzere toplam 3.907 aileye 13 milyon TL kredi desteği verildi. 2016 yılı içinde Muğla’daki 202 aileye toplam 2 milyon TL  kredi desteği verilmesi planlanıyor.

Projeler devam edecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakanlık olarak orman köylülerini de düşündüklerini onların kalkınmalarını desteklemek gayesiyle bazı projeler geliştirdiklerini ve bu projelerle vatandaşlara ek istihdam alanları oluşturduklarını söyledi. Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerini işçi olarak çalıştırdıklarını kaydeden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini belirtti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.