Muğla ADALET için yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara’da başlattığı Adalet yürüyüşü bütün ülke geneline yayıldı. Muğla’daki Adalet Yürüyüşü Sınırsızlık Meydanından başlarken Adalet Sarayı önünde son buldu....

Muğla ADALET için yürüdü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Ankara’da başlattığı Adalet yürüyüşü bütün ülke geneline yayıldı. Muğla’daki Adalet Yürüyüşü Sınırsızlık Meydanından başlarken Adalet Sarayı önünde son buldu. Yürüyüş boyunca CHP’lile vatandaşlar da büyük destek verdi.

Muğla’da düzenlenen ‘ADALET’ yürüyüşüne yüzlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Adalet pankartı ile yürüyen belediye başkanları yürüyüşü Muğla Adalet Sarayının önünde sonlandırdı. Kortejin yürüyüşü sırasında sürüçeler kornalarına basarak destek verdi. CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun 25 yıl hapse çarptırılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adalet için Ankara'dan İstanbul'a yürüme kararı aldı. Parti genel merkezinin aldığı bu kararın ardından Muğla CHP İl yönetimi de adalet yürüyüşü düzenledi. Muğla Sınırsızlık Meydanında toplanan grup Anadalet Sarayına kadar yürüdü. Yürüyüş boyunca CHP’lilere vatandaşlar da büyük destek verdi.

Yürüyüş öncesi CHP Muğla il Başkanlığı adına basın açıklamasını Mehmet Güven yaptı. Mehmet Güven “ Bildiğiniz gibi Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu saat 11’de Ankara Güvenpark’tan İstanbul Maltepe Cezaevine ADALET yürüyüşü başlatmıştır. Bugün ortaya çıkan tablo, 20 Temmuz darbesinin ortaya çıkardığı tablodur. Enis Berberoğlu hepimizin bildiği, hepimizin tanıdığı, yıllarını medya ve medya özgürlüğü için harcayan birisi. Şimdi hiçbir veri ve hiçbir delil olmaksızın 25 yıla mahkum ediliyor.

Asıl suçluların yargılanmadığı, masum insanların yargılanıp hapsedildiği bir süreci yaşıyoruz. Eğer birileri yasadışı yollardan dışarıya silah götürüyorsa, asıl o kişilerin yargılanması lazım. Ama gün gelecek onlar yargılanacaklar. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklardır. CHP olarak yıllarca demokrasi mücadelesi verdik, adalet mücadelesi verdik. Artık Adalet istiyoruz, demokrasi istiyoruz, düşünce özgürlüğü istiyoruz” dedi.

“Yargı bağımsızlığını yitirdi”

Güven; “Yargı bağımsızlığını çoktan yitirdi. AKP’nin yarattığı garabet hukuk, Saray faşizmine hizmet ediyor. Milletvekillerini tutukla, damatları salıver, göz altındaki darbe düzenleyicisi Adil Öksüz’ü bırak. Bu tutuklama kararları keyfidir. Hukuki olmayan bu siyasi kararlar, muhalefete susturmanın bir parçasıdır. Bu operasyonun adı da faşizmidir. İktidarın muhalefeti susturma, yok etme çabalarının bu dönemde sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, medyaya, gazetecilere, TBMM’ye ve siyasi muhalefete daha da arttığı ağır bir tablo ile karşıyayız. Sindirme ve tehditler daha da ağırlaşıp, yoğunlaşacak. Adalet, demokrasi, özgürlük ve savunduğumuz bütün değerlerin bu memlekette yerle bir edildiğinin yeni göstergesi, Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun mahkum edilmesidir. Bu mahkumiyet Cumhuriyet Halk Partisine verilmek istenen bir gözdağıdır. Partimiz gücünü halktan almaktadır. Asla teslim olmayacak. Demokrasi, adalet, özgürlük bu ülkeye gelinceye kadar, insanın insanca yaşadığı bir ülke oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir” diye konuştu.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.