Menteşe Devlet Hastanesi yıl sonunda hizmette

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından Devlet hastanesi işlevsiz hale gelmişti. Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal ve...

Menteşe Devlet Hastanesi yıl sonunda hizmette

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından Devlet hastanesi işlevsiz hale gelmişti. Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, AK Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal ve Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer düzenledikleri basın toplantısında Menteşe Devlet Hastanesinin nitelikli 125 yatak kapasitesiyle 10 ay sonra hizmete gireceğini açıkladılar.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesiyle birlikte eski devlet hastanesi atıl duruma düşmüştü. Muğla’da yayın yapan yerel gazeteler ve sivil toplum örgütleri Menteşe Devlet Hastanesinin hizmete girmesi için kampanya başlatmıştı. Yetkililer Menteşe Devlet Hastanesinin en geç 10 ay içerisinde hizmete gireceğini açıkladı.

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal ve Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer Menteşe Devlet Hastanesi ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bir takım eksikleri var.Bununla ilgili olarak YÖK başkanı ile görüştük. En kısa zamanda yeni hastanemizde Prof. kadrolarımız tamamlanacak. Menteşeye birinci basamak devlet hastanesi de hizmete girecek. Sağlık Bakanı genel müdürlüğe talimat verdi. Muğla’ya bakanlık bir ekip gönderecek. Binalar depreme dayanıklı hale getirilecek. Menteşe Devlet hastanesi tüm birimleriyle yıl sonuna kadar hizmete girecek” dedi.

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Tamer Topal “ genel merkezimiz tarafından göreve yeni atandım. İlçe yönetimine 300 kişilik bir başvuru yapıldı. Bunlardan 200 tanesi taşeron işçi. Menteşe de yanlış yapılanmadan dolayı gözden kaçanlar olmuş. Menteşe’de seviyeyi yükselteceğiz. Oluşturduğumuz yönetim kurulu listesini genel merkeze gönderdik. Bu gün yarın listemiz onaylanacak. Menteşe’de devlet hastanesini yıl sonuna kadar hizmete sokmaya çalışıyoruz. Menteşe devlet hastanesi vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hizmete girmesinin ardından gördük ki Menteşe Devlet hastanesine ciddi anlamda ihtiyacımız var. SSK’dan bize geçen hastanede deprem güçlendirmesi yapacağız. 125 yataklı Menteşe Devlet Hastanesini yıl sonuna kadar hizmete girmiş olacak. Menteşe devlet hastanesinde acil servisinden tüm servislere kadar hepsi olacak” dedi.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.